Nea Radio

Paraidrett:

Taekwon-Do for alle

FOR ALLE: TaeKwon-Do er for alle! Her er gjengen fra siste onsdagstrening til Selbu TaeKwon-Do Klubb. Foto: Andreas Reitan

Selbu Taekwon-Do Klubb satser på samarbeid med Peder Morset folkehøgskole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Selbu Taekwon-Do Klubb satser nå også på para-idrettsutøvere, helt i tråd med hvordan Norges Kampsportforbund nå tenker

- Kampsport er for folk flest, også personer med funksjonsnedsettelser, og uavhengig av alder og kjønn. Det sier Geir Ove Rønsberg i Selbu Taekwon-Do Klubb, som er glad for at sporten nå også har fått et eget kveldstilbud ved Peder Morset folkehøgskole.

Geir Ove Rønsberg er leder i Selbu Takwon-Do Klubb

Mobilisering av egenkraft

- Målet er alltid det samme, med eller uten en funksjonsnedsettelse, skriver Norges Kampsportforbund. - God helse og mestringsfølelse. Kampsporten og dens filosofi danner karakter og grunnlag for selvutvikling. Det læres selvdisiplin, tålmodighet og indre balanse som er bra for alle.

- Alle trenger anerkjennelse og å føle seg inkludert. Det kan være ekstra viktig for de som sliter med en diagnose som kan føre til ekskludering og dårlig selvtillit. En viktig del av kampsport er selvforsvarstrening. Det å vite at man kan ta vare på seg selv bidrar til egenkraftmobilisering og kan være til god hjelp. Norges Kampsportforbund skal sørge for tilpassing av teori og teknikkutvalg som gjør dette mulig uansett funksjonsnedsettelse.

Folkehøgskole med tilbud i Taekwon-Do

Finn Håkon Solli er sjøl aktiv medlem i Selbu Taekwon-Do, men han er også lærer ved Peder Morset folkehøgskole.
Skolen har etablert et valgbart tilbud, og - for den som ønsker det - også et tilbud i den lokale klubben i Selbu.

Finn Håkon Solli er lærer ved Peder Morset folkehøgskole

PMF: Noen av elevene som har valgt å benytte seg av taekwon-do som kveldstilbud ved Peder Morset folkehøgskole:
Ask Bruheim, Marius Haneseth, Eirik Meland Murvold, Adrian Mathisen, Erlend Linge, Adam Strømsvik og Kaja Bolstad Johansen (vernepleier -student ved PMF), Sigrun Sletner (lærer), Ann-Kristin Karlsen, Hanna Tangvik (vernepleierstudent ved PMF). Foto: Amund Aasen

SPARK: Spark på pute: Sandra Rønning og Johan Garte Kvarme Foto: Amund Aasen

Hilde K Hansen og Johan Garte Kvarme Foto: Amund Aasen

LØRDAGS-PROSJEKT: Lokale krefter fra Selbu Taekwon-Do klubb stilte velvillig opp. Selbu TKDs verdier sammenfaller med PMFs verdigrunnlag.
Åsmund Solli, Brage Rønsberg, Gunnar Kvarme og Sigrun Sletner Foto: Amund Aasen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...