Nea Radio

Ta søndagsturen langs «Route 26» i sommer

Solvår Lillemo Reinsberg ved Eidum Gårdsbakeri. Foto: Anette Fossmo

Tilbyr lokale kulturopplevelser langs sørsiden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De ni gårdene som ligger bak konseptet "Route 26" sørger for at hjemmesommeren blir litt mer innholdsrik for lokalbefolkningen, og kan i sommer by på flere arrangementer og opplevelser for både store og små. Solvår Lillemo Reinsberg driver Eidum gårdsbakeri, som er en av gårdene bak nevnte konsept. En koselig kafe i landlige omgivelser som byr på aromatisk kaffe, velduftende bakevarer og saftige bagels.

- Jeg pleier egentlig å ha ferie på denne tiden, men i år så ble det ikke så mye sommerferie. Slik som det er nå er jo folk i nærmiljøet hjemme, i tillegg til at det er litt turister som kommer innom. Så da tenkte jeg at i år må jeg faktisk holde åpent, smiler Solvår Lillemo Reinsberg.

- Det er egentlig mye trykk fra nærmiljøet, folk fra Stjørdal og Trondheim. Det er nærturisme, folk er mer opptatt av å oppleve nærmiljøet, legger hun til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Fra Hell til Sona

Sammen med Eidum Gårdsbakeri finner vi også andre aktører; som Fantasigården, Stall Eidumstrøa, Ersgård, All of Irina, Oddruns Atelièr/ Øfsti vestre, Solheim gård, Øfsti Søndre, Øfsti Mellom, Fuldseth gård, Maitov og Klines gård. Lillemo Reinsberg forteller at flere holder åpent for å tilby opplevelser i løpet av sommeren:

- Vi er ni gårder faktisk som er med der. Det er alt ifra fantasigården på Hell til helt oppe i Sona, hvor vi har Kilnes gård. Mellom der har vi mange forskjellige aktører. Det er alt ifra folk som driver med dyr, kunst, gårdshotell og masse forskjellig, forteller hun.

- Det er veldig mye forskjellig. Blant annet på Ersgård har de fredagspub hver fredag. Her har vi bakeriutsalget åpent tre ganger i uken, på Øfsti søndre har de stabbursbutikken mer åpent enn de bruker og Oddrun på Oddruns Atelièr har åpent med salg av garn, kunst og slike ting. Så det er mye forskjellig å oppleve, sier hun.

Alternativ Sommertråkk

Vanligvis pleier gårdene å arrangere Sommertråkk, hvor alle stoppestedene langs fylkesvei 26 holder åpent samtidig. I utgangspunktet kan man da starte ved for eksempel fantasigården og jobbe seg hele veien opp til Sona. På grunn av Civid-19 har de i år sett seg nødt til å tenke alternativt, da flere av stedene vanligvis opplever et enormt besøk under arrangementet.

- Vi pleier jo å ha sommertråkk i Juni, men så fant vi ut i år at selv om det har åpnet opp litt mer, så turte vi ikke å arrangere det. Da er det jo sånn at alle gårdene har åpent samtidig, slik at folk kan komme. Men på mange av stedene kan det jo komme opp til 1000 stykker og da blir det vanskelig å holde kontroll med tanke på smittevern, forklarer hun.

- Da snakket vi sammen å fant ut at vi i stedet tar og holder åpent flere søndager. Det er ikke alle som har det, men noen av oss har funnet ut at vi skal holde åpent på søndager. På den måten får vi fordelt det litt mer utover, som har fungert veldig bra her. Det er mye folk, men folk tar hensyn, fortsetter hun.

Fredagspub

Lillemo Reinsberg ser ikke mørkt på å skulle feirer sommeren hjemme i år, med alt av muligheter som ligger rundt omkring i kommunen. Hun tipser om at flere av gårdene har overnatting, slik at man kan få feriefølelsen uten å måtte reise langt. Det handler tross alt om hvordan man tenker, det går fint an å skape opplevelser mens man ferier hjemme også. Og hvis man har barnefri eller ønsker en voksen aktivitet, har hun den perfekte anbefaling:

- På Ersgård kan man komme å ta seg en øl og kjøpe seg pizza. De har en slik vedfyrt bakerovn, så man kan kjøpe seg pizza der eller noe annet godt og sitte å skravle på tunet. Det er jo helt unik opplevelse egentlig, så det anbefales hvis man vil ha en litt mer personlig pubopplevelse. Det er en veldig fin aktivitet for de voksne, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...