Annonse
Nea Radio

I år kan du bli sykere enn vanlig:

Ta influensavaksinen nå!

Influensasesongen: Leif Edvard Muruvik Vonen er kommuneoverlege i Værnesregionen. – I år er det viktigere enn noen sinne å ta influensavaksinen, mener han. Foto: Privat

Etter to år med stort fokus på smittevern er det naturlige immunforsvaret vårt lavt. – Influensaen kommer til å ramme hardere i år, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Det er Folkehelseinstituttet som kommer med advarselen.

– Det viktigste er å ha kontakt med fastlegen. Der vil du få informasjon om når du kan komme å ta vaksine, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen.

– Etter hvert vil du også kunne ta vaksinen på apoteket, men da mot betaling.

Influensaviruset muterer hvert år, og vaksinen oppdateres deretter.

– Dette er den gammeldagse typen vaksine, og dette er en vaksinetype vi har lang erfaring med.

Enkelte har fått et vanskelig forhold til begrepet vaksine, etter at koronavaksinen ble lansert.

– Vi merker ikke veldig mye til det, men vi er på tilbudssiden med informasjon, så her skal ingen føle seg usikre, forsikrer Vonen.

Kommuneoverlegen mener at det ikke er utenkelig at vi må håndtere vaksiner mot koronaviruset på samme måte som den gode, gamle influensavaksinen.

– En skal ikke se helt bort fra at vil måtte ta nye vaksiner jevnlig for å beskytte oss mot denne sykdommen. Men det gjenstår å se.

Enn så lenge er Muruvik Vonen opptatt av at særlig mennesker som befinner seg i risikogruppa sørger for å vaksineres mot den årlige influensaen.

– Som Folkehelseinstituttet sier, vi har lavere immunforsvar enn vanlig etter nesten to år med smittevern mot korona. Dermed kan vi bli enda sykere enn vanlig av ordinær influensa.

Hør intervjuet med Leif Edvard Muruvik Vonen i avspilleren under:

Nøkkelord

Annonse