Nea Radio

Flypassasjerer fra Oslo og Sandefjord:

– Ta en test

Ber om test fra innelandsfly: Etter utbruddet av det muterte viruset i Nedre Follo ber Stjørdal kommune om at passasjerer som kommer fra Oslo og Sandefjord tester seg ved ankomst. Foto: Andreas Reitan

Etter utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo skjerper også flere, trønderske kommuner sine tiltak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2021 kl 12:33

Det er nå kun strengt nødvendige reiser som skal foretas ut fra Osloområdet, og Stjørdal kommune iverksetter ytterligere tiltak på Trondheim lufthavn, Værnes.

– Jeg har i samråd med mine folk omdisponert mannskaper i formiddag og nå utvides åpningstiden på vår teststasjon på flyplassen, det skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding.

Stjørdal kommune ønsker nå at alle som kommer med fly fra Gardermoen og Sandefjord skal testes på Værnes, og kommunedirektøren dette på plass ganske fort.

– Vi er klare for å foreta testing nå senest kl 1200 i dag lørdag, og informasjon om testingen vil bli gitt til flypassasjerene før avstigning og i ankomsthallen, skriver Reitan.

Reitan ber dermed om at alle som kommer med fly fra OSlo tar en test, slik at man slipper villsmitte.

– Som vertskommune for lufthavna har vi et særskilt ansvar for hele Midt Norge, og det ansvaret tar vi. Vi gjør dette for å forsøke å hindre et mutert virus fra å spre seg i regionen, skriver kommuneidrektøren.

Han forteller også at det er tett dialog mellom de nærliggende kommunedirektører og kommuneoverleger i spesielt Stjørdal, Malvik og Trondheim, en akse som trafikkeres av flere tusen hver dag, og at Stjørdal kommune følger situasjonen løpende.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...