Nea Radio

Nea Radio

Jentekonferansen 2017:

– Ta ansvar for egne valg

Politiet hadde en sentral rolle under mandagens Jentekonferanse. Fra venstre politistudent Maiken Ødegaard Midtskogen, primus motor for konferansen Reidun Roland, politibetjent Hanne Røsbjørgen og politistudent Heidi Nordkvelde. Foto: Nils Kåre Nesvold

Jentene sto i fokus under mandagens Jentekonferanse i Storstuggu på Røros. – Feil valg i livet kan få store konsekvenser, var budskapet til «politijentene» som snakket om forebyggende arbeid for ungdom.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2017 kl 21:18

Det viktigste budskapet til politibetjent Hanne Røsbjørgen, politistudent Maiken Ødegaard Midtskogen og politistudent Heidi Nordkvelde ved Røros lensmannskontor var at vi alle står overfor mange valg hver eneste dag, og det gjelder å være bevisst på sine egne valg.

Feil valg kan få store konsekvenser

Hvilke konsekvenser får det for eksempel å sette seg i en bil med en ruspåvirket sjåfør? var ett av spørsmålene.

– Et feil valg kan ødelegge for yrkesvalg og framtida. Vi skal ikke belære, men få folk til å tenke, sier de tre.

De mener det er viktig for politiet å være til stede på slike arenaer og møte unge mennesker i en sårbar alder.

– Vi ønsker å være politi for alle, og forebygging er viktig. Dessuten er terskelen for å ta kontakt med politiet lav, sier de.

Sanitetskvinner står bak

Jentekonferansen 2017 er en konferanse for jenter på 8. 9. og 10. trinn ved Røros skole. I år var også ungdomsskolejentene ved Hov skole i Ålen invitert. Konferansen arrangeres hvert tredje år, og i år ble den arrangert for fjerde gang.

Sanitetsforeningene i Viken, Aursunden, Hitterdal, Røros, Ålen og Haltdalen samarbeider om arrangementet.

Sokneprest Harald Hauge åpnet konferansen og Unni Ryen var konferansier. Gjennom hele dagen var det et variert program med foredrag og ulike aktiviteter for jentene.

Psykisk helse

Et annet tema var ungdom og psykisk helse - «Våg å velge - våg å være» ved Aud Selboe.

– Dette er konferanse som Norsk Kvinners Sanitetsforening (NKS) dro i gang i Oslo i 2003 der jeg også var til stede. Det ga mersmak, sier primus motor og koordinator Reidun Roland.

Hun legger til at det er viktig å gi jenter i alderen 13-16 år «input» og bidra til å forebygge. For de 120 jentene som deltok ble det en annerledes skoledag.

– Sanitetskvinnene er ikke ikke en gjeng med heklende damer, sier Reidun Roland.

Hør intervju øverst til høyre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...