Annonse
Nea Radio

Stjørdal:

Syv bekreftet positive de siste to dager

Forberedt: Kommunelege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen, orienterte kommunestyret i Stjørdal om status for arbeidet mot Coronaviruset. Foto: Anne Gundersen

Stjørdal hadde to positive på hurtigtest søndag som nå er bekreftet med PCR i dag. I tillegg har fem nærkontakter av de smittede testet positivt i mandag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2021 kl 09:11

Annonse

- Vi har derfor 7 bekreftet positive med covid-19 på 2 dager nå, og totalt 165 er satt i smittekarantene og omlag 450 husstandsmedlemmer av disse blir nå satt i ventekarantene, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Dette omfatter mange barn. De er tilknyttet Aglo barnehage sentrum og Fagerhaug Internationale skole i Stjørdal. Det har ikke mistanke om at de har fått smitten i skolen eller barnehagen.

- Vi planlegger massetesting av nærkontaktene nå onsdag, og de berørte får informasjon direkte fra smittesporingsteamet eller gjennom skolen og barnehagen. De orienteres løpende nå

Det er viktig å understreke at alle som blir testet må vente på klarsignal fra smittesporingsteamet før de kan avslutte karantene, dette gjelder uansett eget testresultat, sier Vonen.

- Vi vil følge situasjonen nøye fremover, og samarbeider tett med andre nærliggende kommuner også uken som kommer, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Nøkkelord

Annonse