Annonse
Nea Radio

Synne er klar for Storsylen Opp!

Synne Dyrhaug er leder av Storsylen Opp 2019. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

1000 høydemeter skal bestiges, vi har hatt besøk av sjefen sjøl.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Storsylen Opp arrangeres lørdag med start som vanlig fra Nedalshytta og en løypeprofil med hele 1000 høydemeter som skal bestiges. Ny leder for det mangeårige motbakkeløpet er Synne Dyrhaug og hun gjestet Nea Radio for å fortelle mer om løpet. Hør innslaget lenger ned i artikkelen.

Storsylen Opp er et motbakkeløp som går fra Nedalshytta i Tydal og opp til Storsylen som ligger 1762 m.o.h. og er Sør-Norges høyeste grensefjell. Løpet har en trasé på ca. 11 km og arrangeres med både mosjons- og konkurranseklasse.

Om Storsylen:

Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell med sine 1762 meter over havet. Storsylen hører til fjellmassivet Sylene, den er omkranset av svenske majestetiske fjell og "Syltoppen" er et veldig populært turmål for turister både fra svensk og norsk side.

Turen fra Nedalshytta og opp til Storsylen er en fin gåtur langs en godt oppmerket løype på fine turstier. Første del av turen går inn til Syltjønna, før stien skrår seg oppover fjellsiden og opp på Sylryggen. Ryggen er 20-30 meter bred og har et åpent skue ned mot Sylbreen på svensk side og 700 meter rett ned mot Syltjønna på norsk side. Etter ryggen gjenstår bare en siste kraftanstrengelse før man står på toppen av Storsylen og kan nyte den fantastiske utsikten.

Nøkkelord

Annonse