Nea Radio

Sykkel

Foto: Tryg

I fjor ble det meldt 10.400 sykler stjålet til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Aldri før har sykkeltyverier vært dyrere for forsikringsbransjen. I fjor ble det utbetalt over 82 millioner kroner i erstatning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Til tross for at antall sykkeltyverier har gått ned de to siste årene, går erstatningene opp. Syklene blir dyrere og dyrere, og nå er el-sykler med på å dra opp gjennomsnittsprisen på nye sykler. Det er ikke lenger uvanlig at sykler eller el-sykler koster over 10.000 kroner eller mer, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring.

Høysesong for sykkel-kjeltringer

I snitt var verdien av en stjålet sykkel i fjor på 7.888 kroner. De ti siste årene har antallet sykkeltyverier gått opp med vel 15 prosent, mens verdien av syklene har gått opp med nær 150 prosent.

– Nå på våren og forsommeren er det høysesong for sykkeltyverier. Heldigvis forsikrer flere og flere sykkelen sin. Våre tall viser at rundt 80 prosent av alle sykkeltyverier utføres av personer som er ute etter et transportmiddel der og da, og ikke av profesjonelle sykkelbander med avanserte kutteverktøy slik mange tror, sier han.

Trolig langt flere sykkeltyverier

En sykkel vil være dekket med vår innboforsikring, men denne kan ha begrensinger dersom sykkelen stjeles utenfor boligen, for eksempel fra arbeidsplass eller skole. Er du på reise utenfor hjemmet vil en god reiseforsikring kunne hjelpe deg.

– Men har du en sykkel til over 10.000 kroner bør du vurdere egen sykkelforsikring. Det er grunn til å tro at antallet sykkeltyverier egentlig er langt høyere, men siden sykkelen må ha en viss verdi før eieren ser seg tjent med å bruke forsikringen sin blir tyverier av en billig sykkel aldri meldt, sier Setnes.

Menn 40+ topper

Med en vanlig sykkelforsikring dekkes ikke bare tyveri, men man får også reparert sykkelen dersom den kommer til rette og er skadet.

– Mange har ikke egen sykkelforsikring, trolig fordi sykkelen ikke er av så stor verdi. Det vi ser er at spesielt menn i alderen 40 til 50 år har tegnet slik forsikring for sine dyre konkurransesykler. Jeg anbefaler uansett alle som har mer enn én sykkel å bruke den billigste til og fra jobb eller skole. Og husk å ha en skikkelig lås med deg på turen, sier han.

Slik sikrer du sykkelen:

Dersom du registrerer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister, får du en lavere egenandel om sykkelen blir stjålet. Du vil også ha bedre muligheter for å få sykkelen tilbake dersom den skulle bli gjenfunnet.

Med el-sykkel, ta med deg batteriet når du parkerer.
Registrer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister.
Bruk en solid sykkellås. Gjerne en kraftig bøylelås.
Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ eller lignende.
Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
Parker sykkelen på steder der mange ferdes.
Ikke la sykkelen stå ute om natten.
Ta gjerne med deg setet.
Politianmeld sykkeltyveriet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...