Nea Radio

Sykehusansatt ved St. Olavs fikk påvist korona etter utenlandstur

Foto: St. Olavs Hospital

En ansatt ved St. Olavs hospital har fått påvist koronaviruset etter utenlandsferie. Vedkommende hadde kontakt med pasienter, og 18 ansatte er i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2020 kl 16:28

– Jeg kan bekrefte at en ansatt har testet positivt på sin andre koronatest etter hjemkomst fra en utenlandstur. Vi har fulgt alle prosedyrer, og første test var negativ, sier fungerende fagdirektør Hilde Pleym ved St. Olavs hospital til NTB.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Pleym ønsker ikke å kommentere hvilken avdeling den ansatte jobber ved, men stadfester at sykehuset tirsdag ettermiddag fortsatt jobber med å kartlegge smittesporingen og pasientkontakten til den ansatte siden hjemkomst.

– Personen ble testet på dag én etter hjemkomst, slik rutinene er her, men har senere testet positivt på en andretest, forteller Pleym, som ikke ønsker å kommentere hvor personen har vært på reise.

18 ansatte i karantene

I tillegg er 18 ansatte ved sykehuset satt i karantene. De ansatte som er satt i karantene, skal bli testet framover i henhold til Folkehelseinstituttets oppsett. Det vil si at personene vil bli testet på dag tre og dag sju.
Pleym vil ikke endre rutinene ved sykehuset for testing av ansatte, som har vært på utenlandsreiser i sommer, etter det nye smittetilfellet.

– Vi har ikke diskutert å endre på rutinene våre. Det er allerede flere ansatte som har kommet hjem fra den første ferieperioden, meddeler Pleym.

Mandag og tirsdag har tre personer fått påvist koronasmitte i Trondheim kommune. Alle tre skal ha fått smitten på et opphold i Danmark, ifølge Nidaros.

Helsedirektør i Trondheim: – Ikke overrasket

Pleym understreker at de ennå ikke vet hvor den ansatte har blitt smittet.
Sist det ble påvist smitte ved sykehuset var 18. april. 17 ansatte ved sykehuset har fått påvist koronasmitte per 28. juli i år.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune, sier til Adressa at han ikke er overrasket over at koronasmitten øker etter nedtrappingen på restriksjoner.

– Det er påregnelig at det blir mer smitte når det åpnes opp. Det er ingen overraskelse, sier Garaåsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...