Nea Radio

Svevende hytte i Hessdalen

Foto: Anita Sivertsgård

Statsskogs hytte på Slætthælet i Hessdalen er snart ferdigstilt, men blir ikke klar for utleie før sommeren 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et vink til lysfenomenet

Når Statskog i Trøndelag nå bygger en ny utleiehytte, har de tenkt virkelig nytt, og det med en vink til den lokale severdigheten med lysfenomenene.

– Vi syntes det var aktuelt å spille på Hessdalfenomenet når det gjelder selve hytta, altså utformingen av den, forteller regionleder for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach på deres hjemmesider.

Spesielle detaljer

Alle sider av hytta er bygget ut fra et fundament i midten med utstikk på fire meter til hver side. Den inneholder mange spesielle detaljer og utforminger som man ikke finner til vanlig og har gitt byggherrene en god porsjon med utfordringer.

Arkitekttegnet

Det er arkitekt August Schmidt som har tegnet denne spesielle hytta, men Kjellmark på Røros er entreprenør for prosjektet. Hytta er plassert slik at man kan se rett opp på UFO basestasjonen som ligger på Skarven. Det kan bli gode muligheter til å oppleve lysfenomenet fra dette punktet.

Utfordringer

Utføringa av bygginga har tatt tid. Etter en værmessig dårlig start på sommeren har prosjektet strukket ut i tid.

- Snø og dårlig vær på begynnelsen av sommeren utgjorde en del for prosjektet vårt. Det medførte at det ble ekstra utfordrende for oss. Nå er vi avhengig av at det ikke blir vinter altfor tidlig slik at vi rekker å bli ferdig med det vi skal, sier prosjektleder ved Kjellmark, Henning Dragmyrhaug.

Åpner sommeren 2020

Denne hytta er helt klart på lik linje med mange av de store arkitektoniske perlene som har kommet i den norske fjellheimen de siste årene. Det skal bli spennende å se det ferdige byggverket når det står ferdig sommeren 2020.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...