ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Programslipp Røros Folk Festival:

– Svensk shcwong og rikelig med trekkspill

Fra venstre Per Ivar Tamnes, Gunhild Nyaas, Olin Steinsvik og Olav L. Mjelva. Foto: Røros Folk Festival.

Røros Folk Festival ble arrangert for første gang i 2015 og er nå inne i sitt åttende år. Arrangørgruppa i Røros Folk Festival ser fram til et variert program under årets festival 02-04. juni.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– En kveld med både Balkan Brasserie og Carstensen blir nok både intens, dansbar og fyrrig. I år blir det storfest i Sangerhuset både fredag og lørdagen. Lørdag kommer nemlig Hoven Droven! Hoven Droven har alltid hatt et godt øye til Røros. De elsker Røros og vi elsker dem, forteller en feststemt markedsansvarlig Olin Steinsvik.

Noen vil kanskje kalle dem rørosvenner, men det er første gang de står på scena i Sangerhuset. Balkan Brasserie skal sørge for fredagstrøkk under årets festival. Sammen med Stian Karstensen, blir det dobbeltkonsert med en god dose humor og balkanske rytmer.

Jovan Pavlovic og Anne Fossen fra Balkan Brasserie, vil også lede årets “Småfolk”, som er en konsert for de minste.

Hoven Droven klar for lørdagen under Røros Folk Festival. Foto: Marlene Nilsen

Festivalutstilling og fest i hele gata

For å markere vår - sommer og festival, ønsker arrangørgruppa at hele Bergmannsgata og sentrum skal være fylt med både små og store kuriositeter. Sammen med Kunst og Kaos, jobbes det nå med en festivalutstilling, og de er også i kontakt med Rørosbarn for å finne på litt moro sammen.

“En reise gjennom endeløse floker” er tittelen på årets utstilling, og kunstneren bak er Elin Skram Ingvaldsen.

– Elin har et uttrykk som billedmessig passer godt sammen med folkfestivalen. Det er ekstra stas å kunne ha med oss Kunst og Kaos på laget, sier Gunhild Nyaas fra arrangørgruppa.

Sangerhuset og Kaffestuggu er hovedscenene for festivalen, men de ønsker å være mer synlig i sentrum enn tidligere.

– Det er viktig at både lokalbefolkning og tilreisende får en følelse av at det er noe på gang. Må ose litt festivalstemning på hele Røros, dette er med på å trekke publikum, sier Nyaas videre.

Kaffestuggu i midten

Vertshuset Røros stiller som vertskap for årets frokostkonsert, mens Kaffestuggu er lokasjon for både konserter og kurs.

– Nytt av i år, er kurs i styggviser med Ingrid Storlimo. Her kan du plukke opp en grovis eller to gratis, før du legger i vei på konsert. Kaffestuggu har rom for både buskspell og konserter, og MacHaggis skal sørge for god stemning på årets festivalpub, forteller Steinsvik.

Per Johan Øren Moslet og Evald Langsjøvold, har etter hvert blitt faste gjengangere på folkfest.

– Så i år har de fått egne oppgaver med ansvar for buskspell på Kaffestuggu gjennom festivalhelga, forteller Per Ivar Tamnes som har booket årets lokale innslag.

I tillegg til kurs og festivalpub, vil Kaffestuggu være arena for årets mesterkonsert med Mari Eggen og Kjell-Erik Eriksson, hvor det blir musikalske møter mellom svenske og norske folketoner.

Fra blues til ballader

Trioen Resjemheia plukker med seg toner fra Telemark, og blir det første bandet ut på årets festivalprogram.

– Vi gleder oss veldig til å se de i levende live. Dette er dynamisk band som byr på elementer fra både slåttemusikk og blues. En sound som kler Røros Folk Festival godt, sier Steinsvik.

I 2020 var endelig den svenske artisten Sofia Karlsson endelig booka inn, og for festivalens trofaste tilhengere var det en etterlengta artist.

– Ut fra tidligere tilbakemeldinger, har hun nok en stor heiagjeng som vil troppe opp på konsert. Sofia Karlsson er ofte et navn som dukker opp når vi har fått ønsker fra publikum. Så dette blir nok et varmt musikalsk møte mellom artist og publikum, 
avslutter festivalsjef Olav L. Mjelva.

Nøkkelord

ANNONSE