Nea Radio

Trondheim strammer inn:

– Svært labil situasjon

Strammer inn: Inngripende tiltaks tas i bruk for å få kontroll på den britiske mutanten i Trondheim. Foto: Skjermdump Trondheim kommune

De andre kommunene i Trondheimsregionen skal ta stilling til om de skal innføre strengere tiltak i løpet av i morgen, torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2021 kl 16:59

En rekke virksomheter og aktiviteter stenges nå i Trondheim. Dette kommer som følge av den muterte britiske varianten av koronaviruset.

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag sa ordfører Rita Ottervik at man har valgt å skjerme de yngste innbyggerne fra tiltak.

– Skoler, barnehager og idrett holdes på gult nivå. Det er den eldre og voksne delen av befolkningen som må ta støyten nå.

Det skal holdes ekstraordinære møter i formannskapene i hele Trondheimsregionen i morgen, torsdag. Det ventes at det vil komme tyngre tiltak også her.

– Vi oppfordrer folk om å ikke krysse kommunegrensene dersom dette ikke er strengt nødvendig, presiserte Ottervik.

Håper på en uke

Tiltakene er satt til å vare en uke, med mulighet for en uke forlengelse dersom en ikke får kontroll.

– Dette er ikke å trykke på den store røde knappen, men vi mangler oversikt. Derfor må vi stramme inn og komme med inngripende tiltak, sa Ottervik.

– Vi ønsker å gjøre det vi kan nå, slik at vi ikke havner i en situasjon som Nordre Follo og Bergen. Vi er klar over at dette er tøft for mange, men vi må holde ut og ta denne etappen. Det er fortsatt mange som kan bli alvorlig syke, og også risikere å dø, understreker ordføreren.

Håp om lettelse i april

I Trondheim ligger det an til at alle som er i de mest sårbare gruppene vil være vaksinerte innen utgangen av april.

– Dette er positivt og det må vi ta med oss, sier Ottervik.

– Men nå må vi gå sammen om dette i felleskap.

Disse virksomhetene skal holdes stengt i Trondheim

  • Treningssentre
  • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende, likevel slik at følgende kan holde åpent:

skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for personer under 20 år og svømming for profesjonelle toppidrettsutøvere

  • Rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør

annen individuell behandling som det kan bestilles time til og hvor bad er en del av behandlingen

  • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...