Nea Radio

Nea Radio

Svært godt årsresultat for Avinor Røros lufthavn

GODT FLY-ÅR: Passasjerøkningen ved Avinor Røros lufthavn er blant de beste i landet. Foto: Ole Jørgen Kjellmark

Årsstatistikken for 2017 ga totalt 24.473 passasjerer, en økning på hele 16,3 prosent, av de bedre tallene i Avinor-systemet. Tallet er også det beste siden Braathens fløy på Røros, og de opererte som kjent med større maskiner enn det Widerøe gjør i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trafikkstatistikken for desember og "sluttoppgjøret" for 2017 viser et meget godt årsresultat for Avinor Røros lufthavn.
Desember 2017 ga totalt 2.277 passasjerer, mot 2.077 i desember 2016, en økning på 9,6 prosent.
- De ekstra rotasjonene knyttet til julemarkedet tidlig i desember bidro sterkt til trafikkøkningen i julemåneden, sier en godt fornøyd lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

I desember ble det totalt åtte kanselleringer, mot fire i samme måned i fjor.
- Økningen denne måneden skyldes værmessige forhold på Røros. Å drive lufthavn i vinter-Norge gir iblant slike utslag. En må prioritere sikkerhet fremfor regularitet i enkelte tilfeller, med sterk vind, redusert sikt og lav bremseeffekt på rullebanen, sier Rognes.

+ 16,3 prosent!

Årsstatistikken for 2017 ga totalt 24.473 passasjerer, mot 21.042 i 2016. Økningen er på hele 16,3 prosent og er av de bedre tallene i Avinor-systemet.

Tallet er også de beste siden Braathens fløy på Røros. De opererte som kjent med større maskiner enn det Widerøe gjør.

Widerøe

- Widerøe har gjennom året fremstått som kundeorienterte og satt opp en ekstra rotasjon på søndag i vinter. Det var et direkte resultat av høyt belegg forrige vinter. Tilganen på rabatterte billetter inn mot flyavgang har vært bedre enn før, noe markedet virker å være tilfreds med, sier Rognes.

Samfunnsutvikling

- Et godt flytilbud er av mange fremhevet som veldig viktig for nærings- og reiseliv i regionen. Vi ser med glede at vårt bidrag til utvikling i regionen virker å ha økt i 2017, noe som motiverer oss for videre satsing, sier lufthavnsjef Røros lufthavn/sjefflygeleder Røros TWR/APP, Gudbrand Rognes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...