Nea Radio

SV står opp for kulturbyen Stjørdal

Kulturfokus: Kultursektoren bør ikke kuttes i budsjettet men heller økes, sier Morten Harper, kommunestyrerepresentant for Stjørdal SV. Foto: Stjørdal SV

Forslaget til kommunebudsjett for Stjørdal kutter i både bibliotek og kulturskole, når vi i stedet burde satse mer på et godt og inkluderende kulturtilbud, skriver Stjørdal SV i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et rikt kulturliv er viktig for Stjørdal, det gir oss engasjement, deltakelse og nye ideer. Verken inntekt eller adresse skal avgjøre mulighetene for kulturopplevelser. Bibliotekene og kulturskolen er grunnmuren for kulturlivet vårt, og noe av det viktigste å satse på for å sikre deltagelse og bruk av kultur.

For oss som vil styrke kulturlivet i Stjørdal, er budsjettforslaget fra rådmannen trist lesning. Det skal kuttes i bibliotektilbudet. Resultatet blir redusert åpningstid, stengt i feriene og mindre muligheter for å ta imot skoleklasser og barnehager for veiledning og besøk.

For meg er biblioteket en blodåre i samfunnet. Det gjør kunnskap og kultur lett tilgjengelig. Biblioteket gir barn og unge en vei inn i lesning som er viktig for resten av livet, og gir forutsetninger for å orientere seg i informasjonssamfunnet vi lever i. Derfor burde åpningstidene utvides, ikke innskrenkes. Det burde være like lett å låne seg en god bok som å få servert en halvliter på kveldstid og i helgene.

Det skal også kuttes i Kulturskolen, all søsken- og flerfagsmoderasjon skal vekk. Det blir altså dyrere for mange å delta, og kulturskolen blir mer ekskluderende. Kuttet vil særlig ramme familier med flere barn og lav inntekt. Dette er ikke bare usosialt, det betyr også et dårligere tilbud, fordi når en del elever faller fra vil det på enkelte grupper bli for få deltagere. Kulturskolen er for viktig til å kutte i tilbudet. Kulturskolen gir barn og unge anledning til å utfolde seg og utvikle talentet sitt. Det vil SV stå opp for.

Alle snakker varmt om frivilligheten, og det er imponerende hva mange lag og foreninger får til ut fra små økonomiske midler. Da er det fullstendig bakvendtland å kutte over 400 tusen i støtten til kultur og idrett, som er forslaget fra rådmannen. Også lag og foreninger og kulturgrupper trenger noe midler, til gjengjeld skaper de store opplevelser for små summer.

På toppen av det hele foreslås det å fjerne Eventyrstien. Heller ikke rådmannen ser ut til å mene at dette egentlig er noen god idé. Da «vil utøvende barn og unge innenfor dans, musikk og drama miste en viktig arena for utfoldelse og opplevelse» står det i budsjettdokumentene. Rådmannen fastslår også: «Kommunen tar bort sitt eneste lavterskel familiearrangement utendørs.»

SV håper at flere partier ser skriften på veggen: vi har ikke råd til å kutte kulturen.

På vegne av Stjørdal SV,
Morten Harper

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...