Nea Radio

Røros:

SV bevilger penger til folkehøgskole og fortsatt drift på Doktortjønna

RØROS: SV vil bevilge penger til folkehøgskole og fortsatt drift på Doktortjønna. Fra venstre stortingsrepresentant Lars Haltbrekken og varaordfører i Røros, Christian Elgaaen. Foto: Privat

I sitt alternative statsbudsjett har SV bevilget penger til oppstart av folkehøgskole på Røros og satt av 1,8 millioner kroner ekstra til MiST og Rørosmuseet slik at aktiviteten på Doktortjønna kan videreføres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg er svært glad for at SV ser behovene og ønskene vi har på Røros og bevilger de nødvendige pengene, sier SVs varaordfører Christian Elgaaen.

- Folkehøgskoleplanene på Røros er svært spennende og viktige. De representerer et nytt tilbud for ungdom, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken.

- Folkehøgskolen er et viktig utviklingsprosjekt for oss, den kan blant annet bidra til flere arbeidsplasser og økt tilflytting, sier Elgaaen.

- Når det gjelder Doktortjønna, har det vært jobbet mye med å fortsette driften der etter at Miljødirektoratet sa at de ønsker å ha nasjonalparksenteret på Elgå. Doktortjønna er en viktig aktivitets- og formidlingsarena, og med en slik tilleggsbevilgning er det muligheter for Rørosmuseet å fortsette virksomhet der.

- Nå er det bare å håpe på at flertallet på Stortinget også bevilger pengene til disse lokalene prosjektene. Alt annet vil være en skuffelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...