ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

SV bevilger penger til folkehøgskole og fortsatt drift på Doktortjønna

RØROS: SV vil bevilge penger til folkehøgskole og fortsatt drift på Doktortjønna. Fra venstre stortingsrepresentant Lars Haltbrekken og varaordfører i Røros, Christian Elgaaen. Foto: Privat

I sitt alternative statsbudsjett har SV bevilget penger til oppstart av folkehøgskole på Røros og satt av 1,8 millioner kroner ekstra til MiST og Rørosmuseet slik at aktiviteten på Doktortjønna kan videreføres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Jeg er svært glad for at SV ser behovene og ønskene vi har på Røros og bevilger de nødvendige pengene, sier SVs varaordfører Christian Elgaaen.

- Folkehøgskoleplanene på Røros er svært spennende og viktige. De representerer et nytt tilbud for ungdom, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken.

- Folkehøgskolen er et viktig utviklingsprosjekt for oss, den kan blant annet bidra til flere arbeidsplasser og økt tilflytting, sier Elgaaen.

- Når det gjelder Doktortjønna, har det vært jobbet mye med å fortsette driften der etter at Miljødirektoratet sa at de ønsker å ha nasjonalparksenteret på Elgå. Doktortjønna er en viktig aktivitets- og formidlingsarena, og med en slik tilleggsbevilgning er det muligheter for Rørosmuseet å fortsette virksomhet der.

- Nå er det bare å håpe på at flertallet på Stortinget også bevilger pengene til disse lokalene prosjektene. Alt annet vil være en skuffelse.

ANNONSE