Nea Radio

Flagrende nasjonalgevanter i Kråka!

Bunadshopprenn: Det er vel heller tvilsomt at medlemmer av kongefamilien stiller til hopprennet ved Haraldreina skole 17. mai, men at mange andre kommer til å prøve seg, det er sikkert. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX

Det er bare å finne fram stakken; nå blir det bunadshopprenn i Kråka 17. mai.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2019 kl 11:21

17. mai nærmer seg med stormskritt og det arrangeres aktiviteter av ymse slag i både bygd og by. Men på Haraldreina skole i Stjørdal, der skal det skje noe helt spesielt. Der blir det nemlig Bunadshopprenn! Rennet foregår i bakken “Kråka” som etter sigende er Norges minste plastbakke. Ove Rolseth i IL Nybrott mener at det han ser som selve nasjonalsporten har en selvfølgelig plass denne dagen.

– Alt du trenger å gjøre er å ta med deg skisko, resten ordner vi, sier han og forteller at idrettslaget har mer enn nok par ski som kan brukes med vanlige skisko.

– I tillegg til sko, er det viktigste du tar med deg feststemning og konkurranseinstinkt, mener han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Premier

Ove Rolseth lover flotte premier.

– Vi snakker selvsagt om bunadsrelatert premiering. Blant annet kan du vinne gratisk bunadsrens fra Marthes Renseri og Husfliden bidrar naturligvis også. Det er ikke nødvendig å melde seg på i forkant.

– Her er det bare å møte opp sier Roseth som har observert flagrende gevanter i luftige svev nedover bakken allerede.

– Når skumringen faller på har jeg opp til flere ganger sett bunadskledde mennesker suse nedover K4-bakken. Så her kan det absolutt bli kamp om både heder, ære og premier.

Luftige svev: Det forventes stor deltakelse under hopprennet i Kråka! Foto: Privat

Arrangementsby nummer en!

Rolseth mener at bunadshopprennet føyer seg naturlig inn i rekken av flotte arrangementer i Stjørdal.

– Vi hører fra politikerne at Stjørdal skal bli Norges arrangementsby nummer 1. Vi har hatt Agrisjå, vi har hatt Landsskytterstevnet og nå får vi altså bunadshopprennet. Vi tror dette kan bli det neste store, avslutter Ove Rolseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...