ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Flagrende nasjonalgevanter i Kråka!

Bunadshopprenn: Det er vel heller tvilsomt at medlemmer av kongefamilien stiller til hopprennet ved Haraldreina skole 17. mai, men at mange andre kommer til å prøve seg, det er sikkert. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX

Det er bare å finne fram stakken; nå blir det bunadshopprenn i Kråka 17. mai.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2019 kl 11:21

ANNONSE
Annonse

17. mai nærmer seg med stormskritt og det arrangeres aktiviteter av ymse slag i både bygd og by. Men på Haraldreina skole i Stjørdal, der skal det skje noe helt spesielt. Der blir det nemlig Bunadshopprenn! Rennet foregår i bakken “Kråka” som etter sigende er Norges minste plastbakke. Ove Rolseth i IL Nybrott mener at det han ser som selve nasjonalsporten har en selvfølgelig plass denne dagen.

– Alt du trenger å gjøre er å ta med deg skisko, resten ordner vi, sier han og forteller at idrettslaget har mer enn nok par ski som kan brukes med vanlige skisko.

– I tillegg til sko, er det viktigste du tar med deg feststemning og konkurranseinstinkt, mener han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Premier

Ove Rolseth lover flotte premier.

– Vi snakker selvsagt om bunadsrelatert premiering. Blant annet kan du vinne gratisk bunadsrens fra Marthes Renseri og Husfliden bidrar naturligvis også. Det er ikke nødvendig å melde seg på i forkant.

– Her er det bare å møte opp sier Roseth som har observert flagrende gevanter i luftige svev nedover bakken allerede.

– Når skumringen faller på har jeg opp til flere ganger sett bunadskledde mennesker suse nedover K4-bakken. Så her kan det absolutt bli kamp om både heder, ære og premier.

Luftige svev: Det forventes stor deltakelse under hopprennet i Kråka! Foto: Privat

Arrangementsby nummer en!

Rolseth mener at bunadshopprennet føyer seg naturlig inn i rekken av flotte arrangementer i Stjørdal.

– Vi hører fra politikerne at Stjørdal skal bli Norges arrangementsby nummer 1. Vi har hatt Agrisjå, vi har hatt Landsskytterstevnet og nå får vi altså bunadshopprennet. Vi tror dette kan bli det neste store, avslutter Ove Rolseth.

Nøkkelord

ANNONSE