Nea Radio

– Supperåd!

Foto: Per Magne Moan

Skjenkekontrollen kom til Sjøbygda etter sprit-spøk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sjefen på Radio og fjernsynsmuseet i Sjøbygda i Selbu, Jan Erik Steen, er lettere irritert etter at skjenkekontrollen nylig kom på besøk til museet.

Årsaken til besøket var en lydreklame på Nea Radio og en tekstreklame på facebook, der det ble opplyst at besøkende får servert sprit både ved inngangen og utgangen.

Steen sier han sikter til utsatt håndsprit ved ytterdøra.

Dette mente skjenkekontrollen var brudd på alkoholreklameforbudet.

I et brev til Selbu kommune foreslo Steen å gjøre om ordlyden til håndsprit, men heller ikke det var innenfor reglementet.

– Vi åpnet museet etter koronakrisen for tre uker siden og annonserte litt på radio og facebook. Og for å spe på med litt humor oppe i denne svarte tida som korona representerer, så måtte vi jo si litt om spriten, som er avgjørende i alle sammenhenger. Og så var vi ukloke nok til å si at det serververes sprit både ved inngang og utgang. Det er en av de syv dødssynder, sier han og mener ordet sprit ikke må nevnes.

– Da blir det reklame, sier han og opplyser at det er lov å si at de har håndsprit, men ikke at de serverer dette.

– Dette er en avlegger av supperådet som var store på 70-tallet sier han.

Vi har forelagt saken overfor Selbu kommune, som ikke ønsker å komme med noen kommentar i saken.

Vi gjør oppmerksom på at Jan Erik Steen er styreleder i Nea Radio.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...