Nea Radio

Kombinerte åpen hage med galleriutstilling i sommer:

Suksess-samarbeid!

Foto: Anette Fossmo

Kunst og eventyrlig hagelandskap i skjønn forening ved Dregsetsve på Skatval.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2020 kl 19:35

Den kvinnelige trioen bestående av Liv Hugnes, Ann Kristin Andersson og Hilde Gunn Valstad har i løpet av sommeren realisert et samarbeidsprosjekt som kombinerer den vakre hagen til Hugnes med kunsten til Andersson og Valstad. Resultatet har blitt et fabelaktig prosjekt hvor man kan gå og drømme seg bort i både foto, malerier og hagekunst i flere timer. Atmosfæren på gården er lun og inkluderende hvor samtalene triller lett over en kopp kaffe og saftige vafler.

- Det begynte egentlig i fjor sommer. Ann Kristin som har foto her og Hilde Gunn som har malerier, kom på besøk til hagen min flere ganger. Vi diskuterte og de snakket om at de kunne tenkt seg å ha utstilling her. Jeg fant ut at det måtte bli de to, det kunne liksom ikke være noen andre, forteller Liv Hugnes.

Hagen til Hugnes er som et stykke kunst i seg selv og definitivt verdt ett besøk.

- Vi har bodd her i 20 år, men det er først de siste 8-9 årene jeg har utviklet hagen slik som den er i dag. Interessen for blomster har alltid vært der og det har bare ballet på seg. Jeg er veldig glad i ridderspore, dahlia, roser og slike ting. Så prøver jeg å mikse det sammen slik jeg vil ha det. Jeg prøver å lage min egen hage uten å tenke på at det skal være en spesiell stil, smiler hun.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Et eventyr

Alle tre beskriver sommeren som eventyrlig og det er tydelig at de har hygget seg sammen i sommer. Det hele startet med et smell på åpningsdagen 26. juni, med 100 stykk som deltok på den spesielle kvelden. Folk satt rundt i den flotte hagen å nippet til et glass vin med konsert som underholdning i kveldsolen. Denne kvelden la lista, med folk som sto i kø utenfor det "lille" gallerilokalet. Nå når eventyret er mot veis ende kan de anerkjenne samarbeidet som en braksuksess, med overveldende besøk og gode salgstall. Ikke minst et økende trykk av flere som ønsker å utstille ved galleriet på Skatval.

- Det har vært et eventyr, rett og slett. Det å komme inn i denne oasen av en hage, og har du vært her en gang så vil du bare tilbake. Det å få lov til å vise frem bildene sine hvor det kommer hundrevis av folk, som ser på bildene dine, kjøper bildene og tar en prat. Det har rett og slett vært et eventyr, sier Ann Kristin Andersson.

Hun får støtte av Hilde Gunn Valstad som bekrefter opplevelsen.

- Som Ann Kristin sier så har det vært et eventyr, et hageeventyr ikke minst. Nå er jo jeg ganske "hage-gal" selv og har i flere år drømt om et hagegalleri; å kombinere flott hage med muligheter til å vise frem egne malerier. Det konseptet synes jeg er kjempeartig, også eksisterer det jo allerede her på Skatval, ler Valstad.

- Jeg falt veldig for denne plassen da jeg kom hit i fjor sommer. Og nå har tanken om å stille ut her blitt en realitet. Så jeg har storkost meg med å bare være her også, det er et veldig flott sted å bare være. I tillegg er det veldig mye trivelige folk som kommer innom, til både galleriet og hagen, så det har vært kjempeflott. Det har vært veldig mange gode og inspirerende samtaler, fortsetter hun.

Besøk fra nord til sør

På spørsmål om hvordan det har vært å ha de to utstillerne gående rundt i hagen flere dager i uken over sommeren, er det tydelig at det også har vært en positiv opplevelse for Hugnes:

- Det har vært helt fantastisk, det har vært et eventyr for meg også. Alt har fungert så flott og det er så koselig å ha de her. Det har vært så mange flotte mennesker innom. Det er som de sier, de kommer og er her i mange timer, går litt rundt i hagen og tar seg en kaffe og en vaffel. Konseptet i år har vært helt fantastisk, jeg er så glad for at det er de to som har vært her, smiler Hugnes.

- Det som har vært så spesielt her er at det har kommet folk fra hele landet. Det har ikke bare kommet folk fra Skatval, vi har liksom klart og trukket folk fra både nord og sør. Og det synes jeg er veldig spesielt, når det kommer folk fra Oslo og sier «dette bilde skal jeg ha». Det har kommet folk fra Horten, Sparbu, Namsos osv. Det har forundret meg, samtidig som det har vært veldig gøy. Folk har liksom klart og kommet frem hit til Dregsetsve på Skatval og sagt «Hæ, men hit må jeg jo ta med meg folk». Også kommer de tilbake, legger Andersson til.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...