Nea Radio

Suksess for musikkelevene med "I wish"

Foto: Idunn Thorsø

Fløtemyk jazztrompet, bongotrommer, trimmede stemmebånd og norsk nasjonalromantisk korsang. Det var bare noe av det vi fikk oppleve på Kimen Kulturhus over to dager med høstkonsert fra musikkelevene ved Ole Viig Videregående skole i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 22:31

Helt siden skolestart har elevene sirlig valgt ut låtene sine, samarbeidet og skapt et musikalsk univers over to dager som trakk to fulle saler i Kimen Kulturhus. Elevene har gjort det meste selv, dratt inn sponsorer, jobbet med PR, lagd program og ikke minst arrangert det musikalske selv.

- Det er litt vemodig at det er over nå, men vi har hatt det veldig artig, sier Vilde Drivstuen som har vært en av vokalistene i showet.

- Vi sangerne har jobbet mye sammen og det har vært både artig og lærerikt, for vi har jo naturligvis hatt noen utfordringer- men erfaring kommer det jo noe godt ut av også.


Samarbeidsprosjekt

På spørsmål om hvorfor de valgte å legge konserten over to dager, påpeker de unge musikerne at det var viktig at alle fikk plass til låtvalget sitt i programmet.

- Det hadde blitt en veldig lang konsert om vi skulle tatt alt i en smell, sier Emilie, som konstaterer at hun har fått noen "træler" i fingrene etter de siste dagers gitarøving pluss famføring.

- Og så ønsker vi jo at flest mulig skal ha muligheten til å få se hva vi driver på med på musikklinja, legger hun til.

- Det er jo tentamen for oss i tredjeklassen på musikklinja dette her, så det er viktig at alle får sin tid på scenen til framføring, presierer Vilde.

Hardt arbeid
Elevene har jobbet med prosjektet både i helger og etter skoletid, samt i selve skoletida. Det er liten tvil om at elevene tar prosjektet svært seriøst og at de legger mye ekstra tid i det. Det er flere av elevene som ønsker en karriere innen musikk i framtiden.

- Å gå på musikklinja er masse jobb, men det er så utrolig mye glede som kommer ut av det, forteller Emilie.

- Musikk er en stor del av livet mitt og jeg får mye glede av musikken.

- Jeg vet ikke om musikken er noe særskilt karrierevalg, men jeg kommer alltid til å spille gitar og ha med meg musikken videre i livet, påpeker Emilie som spilte både elektrisk og akustisk gitar under konserten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...