Nea Radio

Streik ved St Olavs Hospital

STREIK: 87 ansatte ved St. Olavs hospital gikk onsdag morgen ut i streik. Foto: Andreas Reitan

Partene kom ikke til enighet i årets tariffoppgjør. Like over midnatt ble det klart at meklinga ikke førte fram. Striden står om pensjon fra første krone.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nærmere 500 sykehusansatte ved St. Olavs hospital, Oslo universitetssykehus, Helse Bergen, Sykehuset Sørlandet og Sykehuset Østfold gikk onsdag morgen ut i streik for pensjon fra første krone.

Pensjon "fra første krone"

- Pensjon for alle sykehusansatte er et ufravikelig krav, varsler de streikende.

Totalt er 303 LO-medlemmer tatt ut i streik, mens YS tar ut 190 medlemmer. Ifølge LO stat er uttaket forsiktig og vil ikke sette liv og helse i fare, skriver FriFagbevegelse.no.

Streiken vil i følge YS ramme blant annet administrasjon, timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, renhold og pasient- og varetransport.

- Smålig

- Bruddgrunnlaget er i første rekke at Spekter, på vegne av landets Helseforetak, ikke kunne akseptere pensjon fra første krone til alle uansett stillingsandel. De tviholder på en grense på 20 prosent stillingsandel for innmelding i pensjonsordninga. En prosentandel de selv ha fastlagt ensidig og tariffstridig, og uten forhandlinger.

- Helseforetakene, som er kjent for rause lønninger til sine direktører, kunne altså ikke innfri et beskjedent krav fra de som er nederst på rangstigen, både når det gjelder lønn og stillingsandel. Dette er ikke mindre enn smålig! sier streikeleder ved St. Olavs hospital, Sigmund Eidem i en kommentar.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...