ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Streik ved St Olavs Hospital

STREIK: 87 ansatte ved St. Olavs hospital gikk onsdag morgen ut i streik. Foto: Andreas Reitan

Partene kom ikke til enighet i årets tariffoppgjør. Like over midnatt ble det klart at meklinga ikke førte fram. Striden står om pensjon fra første krone.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nærmere 500 sykehusansatte ved St. Olavs hospital, Oslo universitetssykehus, Helse Bergen, Sykehuset Sørlandet og Sykehuset Østfold gikk onsdag morgen ut i streik for pensjon fra første krone.

Pensjon "fra første krone"

- Pensjon for alle sykehusansatte er et ufravikelig krav, varsler de streikende.

Totalt er 303 LO-medlemmer tatt ut i streik, mens YS tar ut 190 medlemmer. Ifølge LO stat er uttaket forsiktig og vil ikke sette liv og helse i fare, skriver FriFagbevegelse.no.

Streiken vil i følge YS ramme blant annet administrasjon, timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, renhold og pasient- og varetransport.

- Smålig

- Bruddgrunnlaget er i første rekke at Spekter, på vegne av landets Helseforetak, ikke kunne akseptere pensjon fra første krone til alle uansett stillingsandel. De tviholder på en grense på 20 prosent stillingsandel for innmelding i pensjonsordninga. En prosentandel de selv ha fastlagt ensidig og tariffstridig, og uten forhandlinger.

- Helseforetakene, som er kjent for rause lønninger til sine direktører, kunne altså ikke innfri et beskjedent krav fra de som er nederst på rangstigen, både når det gjelder lønn og stillingsandel. Dette er ikke mindre enn smålig! sier streikeleder ved St. Olavs hospital, Sigmund Eidem i en kommentar.

Nøkkelord

ANNONSE