Nea Radio

Stort utbytte av Grüne Woche

GRÜNE WOCHE: Norges stand på Grüne Woche 2019. Foto: Vidar Alfarnes

Fjellregionen, Nord-Norge og Vestlandet/Fjord-Norge skal representere Norge på Internationale Grüne Woche i 2020. Dette er en av verdens største mat- og reiselivsmesser som hvert år arrangeres i Berlin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en fersk evaluering svarer årets norske utstillere at de er svært fornøyd med oppholdet på IGW, og at de blant annet knyttet nyttige kontakter og fikk markedsført både Norge og egen region.

- Norges deltakelse på Internationale Grüne Woche (IGW) er et omdømme- og utviklingsprosjekt som skal bidra til å bygge Norge som en matnasjon, heter det i ei pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet. På IGW 2020 skal Nord-Norge, Fjellregionen og Vestlandet/Fjord-Norge representere Norge.

Deltakelsen og utstillingen er et omdømmeprosjekt og et viktig ledd i å bygge Norge som en matnasjon. Prosjektet skal også bidra til regional utvikling og samhandling og til kompetanseoppbygging blant utstillerne, samtidig som den norske standen er en sentral møteplass for mat- og drikkeinteresserte fra hele Norge. Hvert år evalueres deltakelsen for å se om målene blir oppnådd, og for å avdekke behov for endringer og utvikling av prosjektet.

Nye kontakter og ny kunnskap

- Evalueringene etter IGW 2019 viser at prosjektet har høy grad av måloppnåelse. Evalueringen blant utstillerne viser blant annet at 69 prosent av disse deltok for første gang. Det kreves mye for å bli valgt ut som utstiller på IGW. At så mange som 69 prosent aldri har deltatt før sier noe om at det er mange dyktige utøvere i mat- og reiselivsnæringen å velge mellom. Utstillernes svar viser stor grad av sammenfall mellom egne forventninger og mål med deltakelsen og graden av måloppnåelse. For et flertall av utstillerne har ønsket om å etablere kontakter/relasjoner med andre deltakere på den norske standen, først og fremst fra egen region, vært blant de viktigste målene. Dette målet er i stor grad oppnådd, heter det videre i pressemeldinga.

SERVERT: Mange gode smaksprøver hos region Nord-Norge. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Ønsket om kompetanseheving og markedsføring av egne produkter og tjenester har også vært en viktig målsetting for mange, og noe mange har oppnådd med deltakelsen. Utstillerne mener videre at den norske standen i svært stor grad har bidratt til å markedsføre Norge og egen region, og i mindre grad den enkelte utstilleren. Det er helt i tråd med de overordnede målene med deltakelsen, som sier at man "først representerer Norge, dernest egen region og til slutt egen bedrift." I evalueringene kommer det også fram flere konkrete eksempler på hvordan deltakelsen på IGW har hatt positiv betydning for enkeltutstillere: nye nettverk er etablert, økt pågang med bestillinger som følge av omtale i lokal media, bedre kontakt med politikere og forvaltning, og ny kunnskap/ kompetanse og inspirasjon til å ta i bruk nye råvarer.

Bedre tid til planlegging

Evalueringene og erfaringene fra IGW 2019 har også avdekket noen områder for forbedringer. Blant annet er det pekt på behov for bedre tid til planlegging og utvelgelse av utstillerbedriftene. Det er også kommet innspill om forbedringer i fremdriftsplaner med konkrete frister og oppgaver. Dette har Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge fulgt opp. Nå er de tre regionene som skal til Berlin i 2020 klare, og det gir alle involverte nesten to måneder lenger tid for forberedelse sammenlignet med tidligere år.

– Vi skal bruke den ekstra tiden godt og forberede regionene og utstillerne enda bedre enn før, slik at den norske standen utvikles videre og blir et flott utstillingsvindu for Matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...