Nea Radio

Stort engasjement om avfall og miljø

Idedunkene er åpnet, og forslagene flommet ut. Foto: FIAS

Tre Idé-dunker har vært på turné i Fjellregionen for å samle inn ideer til den nye avfallsplanen. Nå har FIAS åpnet de tre dunkene, og forslagene flommet ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det var et hyggelig syn som møtte oss, sier kommunikasjonssjef i FIAS, Hanne Maageng Olsen, i ei pressemelding.

Ikke mindre enn 230 forslag har kommet inn i løpet av sommeren.

– Vi har samlet opp alle ideene og kan fornøyd konstatere at det er mange som er svært engasjerte i det som handler om avfall og miljø. Ideene omhandler alt fra flere offentlige søppelkasser til dugnadsrydding, tilskudd til kompost og bøter for forsøpling.

Flere steder å kaste søppel

Det mange er opptatt av, er at det må finnes steder å kaste fra seg søppel der hvor folk ferdes.

– Vi er flinke til å være aktive og bruke naturen, og da må det også finnes søppelkasser på parkeringsplasser og steder hvor folk ferdes. Det etterlyses både flere søppelkasser og mulighet for sortering ved offentlige søppelkasser, skriver FIAS i en pressemelding.

En annet tema som opptar mange er at det bør jobbes med bevisstgjøring rundt resirkulering. Hva som skjer med avfallet som sendes til resirkulering, hvordan vi kan resirkulere mer og det å kjøpe brukt i stedet for nytt. Mange er også opptatt av at vi må kaste mindre mat.

Hjemmesortering

Det tredje mest nevnte punktet er at mange ønsker at FIAS henter flere avfallstyper. Det er tydelig at folk gjerne vil sortere mer, men at de ønsker at flere typer avfall skal hentes hjemme, slik at man ikke trenger å levere til returpunktene.

– Alle ønskene om mer sortering er et godt utgangspunkt når FIAS skal planlegge ny ordning, med kildesortering av mat og egen dunk hjemme for glass- og metallemballasje fra 2020.

Alle forslagene som er kommet inn til idé dunkene er ivaretatt i utkast til ny kommunedelplan for avfall og miljø. Den er nå oversendt kommunene, og vil bli lagt ut på offentlig høring i november.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...