Nea Radio

CoronaviRUSS:

Storslagen premiere

Russerevyen 2021 Foto: Per Magne Moan

To forestillinger i Rallaren torsdag - Nå venter fire forestillinger Storstuggu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2021 kl 23:21

Det var langt fra sikkert at årets rødruss ved Røros videregående skole fikk arrangere russerevy. Men tilfeldigheter eller ikke, Fjellregionen er en forholdsvis smittefri sone for tiden og med visse restriksjoner fikk ensemblet grønt lys.

Og for første gang siden 1985 var det russerevy i Ålen - denne gang var også premieren lagt til Hovet.

Foto: Per Magne Moan

Selvsagt var navnet på oppsettingen CoronaviRUSS, og pandemien var et av temaene som russen tok for seg. Ellers var det blant annet pinstirøke, spøkelser, sosiale medier, lærerne ved Røros videregående og lokalpolitikere som fikk gjennomgå.

I tillegg kom det inn et ekstranummer, visstnok i siste liten, myntet på Pensjonistpartiets Olav Halvor Megårds utsagn i lokalpressen denne uken, der han utbasunerte sin forferdelse over at ordføreren i Holtålen valgte å holde kommunestyremøtet på Teams, for å frigi Rallaren til russens generalprøve på revyen.

Trøkk og tempo

Sjelden har vel tekst og tempo sittet bedre på en premiere enn i Rallaren torsdag kveld.

Sufflerer og regissører, Astrid Tronsmoen og Eli Wintervold fikk en rolig kveld, og måtte ikke trå hjelpende til til en eneste gang. Imponerende!

Hele oppsettingen virket veldig godt innøvd og stort sett alt var tight og satt som et skudd.

Det er vanskelig og heller ikke rettferdig å trekke frem det beste nummeret, da dette er svært subjektivt. Men for å nevne noe så var det helheten som imponerte aller mest - og igjen - alle tekstene og stegene og plasseringene, som opplev fra Nea Radios utsendte på første rad, satt som et skudd.

– Kom ikke her og si at dagens ungdom ikke kan lære seg utenatlekse!

Ikke bare russen

Det var ikke bare aktører iført røde kjeldresser på scenen. Bandet, bestod av innleide musikere, med kapellmester Jo Ryen i spissen. Bassen ble traktert av John Arne Langen, Ketil Hage satt bak slagverket og på gitar var Mattis Rønning. De to sistnevnte jobber ved Røros videregående og var vel mer eller mindre forpliktet å stille også denne gangen.

I år samler rødrussen inn penger for Krafttak mot kreft og for hver krone som samles inn, vil russepresident Åstad Selboe Lein gå 1 meter på ski, så her er det bare å bidra på vipps nr 461034, både for å støtte en god sak og ikke minst få oppleve presidenten komme i god form.

Ingen premierefest

Etter at kveldens andre forestilling var over, var det ingen premierefest som ventet. Da skulle alt av utstyr pakkes sammen, stues inn i biler og fraktes til Røros og Storstuggu, der alt må være på plass og montert til fredagens forestillinger.

Men selv om det fremdeles gjenstår mye arbeid, så virket det som om også alle involverte var svært godt fornøyd med premierekvelden.

Det var i allefall regissørene Eli Wintervold og Astrid Tronsmoen og ikke minst revysjefene Nora Hunter Drøyvollsmo og Nor Brean Almås.

Hør intervju her:

Se bilder fra premieren lenger ned på siden

Fra venstre: Nor Brean Almås, Nora Hunter Drøyvollsmo, Eli Wintervold og Astrid Tronsmoen.

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...