Nea Radio

Nea Radio

Storordre til Norbit på Røros

Fra venstre daglig leder i Norbit EMS Selbu og Røros, Stein Martin Beyer, ansatterepresentant i styret for Norbit EMS Røros, Per Holden og konsernsjef i Norbit og styreleder i Norbit EMS, Per Jørgen Weisethaunet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Skal produsere 100 000 bombrikker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Statens Vegvesen har tildelt Norbit ITS en kontrakt på å levere mer enn 100 000 bombrikker til det norske AutoPASS-systemet.

Norbit ITS er en uavhengig leverandør av elektroniske bombrikker. Selskapet kunngjorde onsdag avtalen med Statens Vegvesen, som er den første tildelingen under en fireårig rammeavtale. Statens Vegvesen går til innkjøp av bombrikkene på vegne av de forskjellige bomveiselskapene, og hver kontrakt er tildelt i anbudskonkurranse med andre leverandører. Kontraktsverdi er ikke oppgitt.

– Vi er godt fornøyd med å vinne denne avtalen. I tillegg til pris er velfungerende teknologi og effektiv logistikk et ufravikelig krav for å kunne tilfredsstille behovene til bomveiselskapene. Vi tror derfor at strategien vår med å kombinere markedsledende teknologi og moderne robotisering er det som gjør oss konkurransedyktige, sier Per Jørgen Weisethaunet, styreleder og konsernsjef i Norbit.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Bombrikkene skal leveres i løpet av første kvartal 2018 og produksjonen foregår ved selskapets høyautomatiserte produksjonslinje på Røros..

Norbit har samlet levert over fem millioner bombrikker og –moduler, og har en markedsandel på mer enn 70 prosent for bombrikker i det norske AutoPass-systemet. Selskapet leverer komponenter og løsninger for elektronisk identifikasjon til kjøretøy basert på såkalte DSRC- teknologi (dedicated short range communication).

Norbit-gruppen er en internasjonal, kunnskapsbasert gruppering av høyteknologiske selskaper. Gruppen har sitt hovedkontor i Trondheim, og har virksomheter i Tyskland, Østerrike, Ungarn, Sverige, Polen, Italia, Island, Storbritannia, Brasil, Singapore og USA.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...