Nea Radio

Nea Radio

Store muligheter i Fjellregionen

I GANG: Tirsdag ble den nye samlokaliseringen av Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og Rørosregionen næringshage markert på Tynset. Fra venstre Christian Hedløv Engh i Innovasjon Norge, Mali Hagen Røe i Hedmark Kunnskapspark, Guri Heggem i Rørosregionen næringshage, Kristin Siksjø i Innovasjon Norge, fylkesråd Thomas Breen og Frank Larsen i Hedmark Kunnskapspark. Foto: Hedmark Kunnskapspark AS

Fra og med tirsdag tilbyr Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og Rørosregionen Næringshage sine tjenester i Nord-Østerdal fra ett samlet kontor på Tynset.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag formiddag var det offisiell åpning av samlokaliseringen på Tynset, med over 50 besøkende fra hele Fjellregionen.

Dette er første gangen man har fått til en samlokalisering mellom Innovasjon Norge, en kunnskapspark og en næringshage, sier avdelingsleder Mali Hagen Røe i Hedmark Kunnskapspark (HKP), på vegne av de tre aktørene.

I tillegg til Hagen Røe er også Cathrine Fodstad ansatt i HKP Tynset. Kristin Siksjø er Innovasjon Norges nyansatte på Tynset, mens Sigrid M. Jansen leder Rørosregionen Næringshage.

Det er mye takket være Thomas Breen og fylkesrådet innsats og finansiering som gjør at samlokaliseringen har blitt en realitet, sier Hagen Røe, Siksjø og Jansen.

En realitet

Fylkesråd Thomas Breen sto for den offisielle åpningen på Tynset.

Det har vært viktig for meg å få på plass hele virkemiddelapparatet med både SIVA og Innovasjon Norge, sier Breen. Dette er en organisasjonsstruktur som kan bistå hele næringslivet i denne regionen, sier Breen.

Breen forutsetter at kommunene klarer å koordinere seg i sitt myndighetsarbeid og at man sammen kan hjelpe gründere og skape arbeidsplasser.

Administrerende direktør Frank Larsen i Hedmark Kunnskapspark har troen på den nye samlokaliseringen av næringsapparatet i Fjellregionen.

Vi håper å bidra til vekst og nye arbeidsplasser i denne regionen, men da er vi avhengig av å bygge en gründerkultur, sier Larsen.

Agroturisme

Direktør Christian Hedløv Engh i Innovasjon Norge mener det er et uutnyttet potensiale i Fjellregionen både innenfor landbruk og biobasert reiseliv.

Det er store muligheter i Fjellregionen, der jeg tror agroturisme virkelig er noe å satse på, sier Hedløv Engh.

Målet med samlokaliseringen er en dør inn til næringsapparatet slik at alle kan få den hjelpen de trenger når det gjelder veiledning, finansiering og inkubatorer. De tre aktørene har ulike virkemidler og innfallsvinkler, men skal i fellesskap bidra til vekst og utvikling i Nord-Østerdal.

Det viktige nå er at det lokale næringslivet kaster seg på. Det er kun i et tett samarbeid med næringsliv og primærnæringer at vi kan skape innovasjon og nye arbeidsplasser, daglig leder Sigrid M. Jansen i Rørosregionen næringshage.

Hun presiserer at næringshagen fortsatt skal ha sitt hovedkontor på Røros slik som i dag.

På kvelden tirsdag blir åpningen markert med åpent hus på Kompetansesenteret, foredrag om etableringen av Norsk Helsearkiv på Tynset, norsk matproduksjon og framtidsbonden samt suksessen rundt Livestock-festivalen.

Fakta:

Rørosregionen næringshage:
Rørosregionen Næringshage er et regionalt utviklingsselskap. Næringshagen er et fagmiljø med rundt 6 ansatte som gjennom utvikling av lokalt og regionalt næringsliv skal bidra til sysselsetting og utvikling av regionen. Rådgiverne i næringshagen arbeider tett sammen med næringslivet om forretningsutvikling, innovasjonsprosjekter og generell bedriftsrådgivning. Målet er å bidra til økt lønnsomhet i hver enkelt bedrift, og styrke bedriftenes evne til å møte morgendagens behov.

Næringshagen arbeider i tråd med nasjonale satsninger fra Kommunal- og moderniserings-departementet og Nærings- og fiskeridepartementet. De følger føringer fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og videre satsingsområder fra Hedmark og Trøndelag fylkeskommuner.

Hedmark kunnskapspark:
Hedmark Kunnskapspark (HKP) er et kompetansemiljø som arbeider for å fremme kunnskapsbasert næringsutvikling i Hedmark. HKP jobber aktivt med nettverksbygging og rådgivning til vekstbedrifter. HKP driver også en inkubasjonstjeneste hvor utvalgte bedrifter får ekstra oppfølging i to år. HKP har bioteknologi, ikt og spill samt mat og opplevelser som strategiske satsingsområder, men ønsker alle som har ambisjoner velkommen.

Inkubatorvirksomheten støttes av SIVA og Hedmark Fylkeskommune. Biosmia finansieres fra Hedmark Fylkeskommune og Landbruks- og matdepartementet. Matklyngen Arnea Heidner støttes fra Innovasjon Norge og bedriftene.

Innovasjon Norge:
Innovasjon Norge bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv i utlandet og Norge som reisemål. Vi er representert i alle landets fylker og i flere enn tretti land.

Innovasjon Norge har et bredt arbeidsfelt. Til daglig jobber vi med en rekke forskjellige oppgaver, initiativer, programmer, tiltak og arrangementer.
Vi har allikevel tre hovedarbeidsområder:
- Entreprenørskap: sikre at nye bedrifter kan overleve og utvikle seg
- Vekst i bedrifter: bidra til at bedriftene kan vokse og bli konkurransedyktige
- Innovasjonsmiljøer: bidra til økt verdiskaping og konkurransekraft ved å skape gode miljøer for innovasjon.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...