Nea Radio

Stor vannføring i Gaula forpurrer starten på laksesesongen

HIT MEN IKKE LENGER: Det er mye vann i Gaula for tiden. Bildet viser Ea-fossen eller Hyttfossen som mange sier. Forbi her kan laksen ikke gå. Foto: FjellTV/Ola Dragmyrhaug

Sen vår og mye snø utsetter lakseeventyret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mens flere trønderske lakseelver med Namsen i spissen kan melde om drømmestart på årets laksesesong, så er det andre elver som ikke kan vise til særlige fangstrapporter de første dagene.

Gaula er en av elvene som på grunn av den sene våren, mye regn og ikke minst store snømengder i nedbørsfeltet, har så høy vannføring for tiden, at det å fiske etter laks er å kaste bort tiden.

En av de ivrigste laksefiskerne i Gauldalen er Johnny Hustad, som tidligere i uka var innom Nea Radio - rett og slett for å fortelle at han aller helst skulle stått, iført vadere, med vann til midja og fisket etter sølvblank og sprelsk atlanterhavslaks.

- Snøsmeltinga i år er to uker senere enn normalt og den høye vannføringa gjør at laksen ikke kommer forbi Gaulfossen, sier han og røper at fangsttallene i Gaula så langt er kun to laks.

Hustad håper at den sene våren gjør at man lenger utpå sommeren unngår lange perioder med ekstremt lav vannføring, noe som har ført til stans i fiske de to siste sesongene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...