Nea Radio

Nea Radio

Stor jaktinteresse i Selbu

STOR INTERESSE for småviltjakt i Selbu til høsten.

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er lenge til småviltjakta 2018 starter i Selbu fjellstyres jaktfelt, men fjellstyret ser seg allerede nå nødt til å gå ut med info foran høstjakta.

-Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det en har mulighet til å innvilge, sier Unni Killi, sekretær i Selbu fjellstyre.

Søknaden er størst for jakt med hund fra 10. til 16. september. Det gjelder både innenbygds og utenbygds jegere.

Selbu fjellstyre valgte i 2016 å redusere kvoten på jaktkort med 100 stykker.

- Dermed var det mange av våre trofaste utenbygds jegere gjennom mange år som den høsten sto uten tilbud om jakt hos oss. Det ble også innført første og andre periode for innenbygds jegere fra 2016. Nytt var også at første periode ikke hadde tilgang til jakt fra 17. til 24. september. Da er det bare de med jaktkort for andre periode som har tilgang til å jakte i Roltdalen statsallmenning. Alt dette er gjort for å forsøke å fordele jakttrykket og sikre at vi har ryper også i framtida, sier Unni Killi.

Ingen endringer for 2018

Selbu fjellstyre har ikke gjort endringer i antall tilgjengelig jaktkort for småviltjakta 2018.

Innenbygds jegere vil ha den fordelen at de alltid vil få tilbud om jaktkort hos Selbu fjellstyre, enten første eller andre periode. Selbu fjellstyre tilbyr også innenbygds jegere jaktkort til en lavere pris. Når det gjelder utenbygds jegere, vil mange også i år få avslag på søknadene sine.

Selbu Fjellstyre jobber nå med å sende ut svar til samtlige søkere innen utgangen av mars måned.

- Så får en bare håpe på gode forhold for rypa i vår og sommer, sier Unni Killi, sekretær i Selbu fjellstyre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...