Nea Radio

Stor interesse for skolemåltid

SKOLEMÅLTID: Ti unge kokker i Selbu fikk lære om sunn mat (ARKIVFOTO). Foto: Andreas Reitan

Interessen for å innføre skolemåltid er stor blant kommunene i Trøndelag. Fylkesmannen i Trøndelag har mottatt mange søknader fra skoler som vil ta del i satsinga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Skolemåltid er ett av flere fokusområder for det såkalte 0-24 samarbeidet i Trøndelag, og kommunene har i egne prosjektsøknader skissert hvordan de ønsker å jobbe med dette framover.

Grüne Woche

Prosjekt skolemåltid startet som et initiativ i Berlin tidligere i år, under Internasjonale Grüne Woche, da Fylkesmannen i samarbeid med Oi! Trøndersk mat og drikke inviterte samarbeidsparter i fylke og kommuner til regionsamling for å diskutere lokal mat og matopplevelser i det nye Trøndelag. Initiativet ble fulgt opp med et arbeidsseminar i juni, for skoleeiere og skoler i Trøndelag, og senere Trønderfrokost i Erkebispegården, der kommuneledelse og sentrale politikere ble invitert med.

Piloter

Målet er å få på plass piloter som kan bidra til å utvikle bærekraftige modeller for skolemåltid i grunnskolene i Trøndelag. Satsinga er et samarbeid mellom Fylkesmannens tre fagavdelinger innen landbruk, oppvekst- og velferd og helse- og omsorg.

Landbruksdirektør Tore Bjørkli ser meget positivt på det store engasjementet fra kommunene for skolemåltidet og mener satsinga er viktig også i et landbruksperspektiv.

- Gjennom satsinga «matglede for barn og unge i Trøndelag» vil vi kunne styrke barn og unges forhold til regionens mangfoldige matproduksjon. Mat er næring og gode smaksopplevelser, men mat er også kultur, historie og tradisjon, påpeker Bjørkli.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...