ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Påske-Dagen:

Stor fan av Røros

Dag Ingebrigtsen blir på Røros i påska, og tilbringer den sammen med kona som han har skrevet en kjærlighetssang til som er ute i disse dager. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Dag Ingebrigtsen har hatt hytte på Røros i 30 år og feirer påska der med å gi ut ei ny låt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Påskedrømmen på Røros er vel å sitte på et skinn med et pledd rundt meg å lese en god bok, drikke solo, spise appelsin og kanskje vurdere en eggelikør, ler Ingebrigtsen godt.

– Har dere noen spesielle mattradisjoner i påska?

– Ja det er jo det lammelåret, det gleder jeg meg til og det er vel bare i påska at det serveres på denne måten. Ellers så har vi kjørt Bacalao i alle år, i år har jeg ikke fått tak i klippfisk men det kan vel hende at de har det på butikken, sier Ingebrigtsen videre.

Går på ski

Ingebrigtsen sier at han er glad i å gå på ski og liker det flate landskapet på Røros.

– Hvis noen kjører meg opp til Storwartz så kan jeg gå tilbake det er jo ei mil i lett terreng, sier han.

Ingebrigtsen følger også påsketradisjonen med et innslag av krim. I år er det bøker som står på planen.

– Jeg har igjen bittelitt av den siste boka til Samuel Bjørk og så har jeg kjøpt den siste til Jørgen Brekke som ligger klar til påska, sier han.

Ingebrigtsen er en stor fan av Røros. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Ny låt til kona

Ingebrigtsen har nettopp gitt ut «Du er himmelen for meg». En helt annerledes Dag Ingebrigtsens-låt. Dette er en stillfaren, nedstrippet, kjærlighetssang til kona og livet.

– Vi har vært gjennom rare tider. Jeg kunne ikke gå på jobb og fikk kroner 0 i inntekt et par år. Underveis har jeg blitt godt trøstet av min kone, hun har tatt seg godt av meg. Vi opplevde å komme sterkere sammen, og ut av det kom det en positiv kjærlighetssang, sier han.

Ingebrigtsen sier at han er relativt fullbooket med spillinger utover sommeren og høsten.

– Jeg går forhåpentligvis en travel vår, sommer og høst i møte. Alle spillingene uansett størrelse er jeg glade i og de gir meg noe positivt. Jeg må si jeg føler meg heldig når folk kommer i hopetall og betaler seg inn for å se meg. Når jeg begynner å synge på en sang som jeg har lagd så begynner jo folk å synge med og når sangen er ferdig så klapper de, sier han.

Nye tider

I gamle dager var det slik at fansen ville ha autografen hans etter spillingen, men i dag er det annerledes.

– Før så ville de ha autografen mens i dag vil de ha selfie, humrer Ingebrigtsen.

Tilslutt har han et budskap til alle som tenker å høre den nye sangen.

– Jeg må si at jeg er glad for å få gitt ut en sang og håper alle sammen tar den til seg og lytter på teksten og hører på alle de fine musikerne som er med. Tenk gode positive tanker, så smaker det smilende egget ennå bedre til frokost i påska, avslutter Ingebrigtsen.

Nøkkelord

ANNONSE