Nea Radio

Stor basketballhelg på Stjørdal

Stjørdal Basketballkubb under trening før helgens cup. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Til helga arrangeres det basketballcup på Stjørdal. Selv om dette er en av de største idrettene i verden er det fortsatt få norske lag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Basketfest
Gjensidige Stjørdal Brannkasse og Stjørdal Basketballklubb inviterer helga 28. - 30 september til Trøndelags største basketfest noen sinne. Mer en 30 lag vil fylle opp både Stjørdalshallen og Hegrahallen. Det er lag fra hele regionen med spillere i alle aldere og kjønn. US Marines på Værnes stiller med lag i herrer seniorklassen og sikrer dermed representasjon fra basketballens hjemland USA.

Stjørdal Basketballkubb under trening før helgens cup. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Økende antall
På verdensbasis er det over 450 millioner aktive basketballspillere. I Norge er basketball fremdeles en relativt liten idrett. Pr i dag er har Norges Basketballforbund, NBBF, registrert 11.000 spillere, av disse er i overkant av 1.000 spillere fordelt på 19 klubber i Trøndelag og Møre og Romsdal. NBBF har som mål å kommer over 16.250 spillere innen 2020. Dette tilsvarer en økning på nesten 50% på 3 år.

Eliteserien
Hovedattraksjonen denne helga er eliteseriekampen mellom Nidaros Jets og Bærum Basket i Stjørdalshallen lørdag kl 17:00.
Jets trener, Thor Inge Øvermo håper på mange publikummere som kan hjelpe laget frem. Jets tapte seriens første kamp mot Fyllingen , mens Bærum gikk seirende ut av sin kamp mot Centrum Tigers.
-Dette blir som om Rosenborg og Brann skulle ha spilt en kamp på Lade-sletta under Scannia-cupen, sier sjef for Gjensidige Cupen Håkon Håve Smørvik.

Stjørdal Basketballklubb

Stjørdal basketballklubb er en breddeklubb med over 80 spillere fra 10 til 45+. Klubbens geografiske nedslagsfelt er hele Værnesregionen. Klubben har pr i dag medlemmer fra bla. Stjørdal, Malvik og Selbu.

“For mange av våre medlemmer har inngangen til basketball vært en ny sjanse eller en ekstra mulighet til å finne tilhørighet og en arena der de kan utvikle seg og blomstre.
Det finnes gode eksempler blant klubbens medlemmer på at de har blomstret med basketball etter at de har prøvd andre mer etablerte idretter uten kanskje å finne seg helt til rette.

Vi har et sterkt fokus på bredde og at det skal være rom for alle. Både de som ønsker å bruke basket som en sosial arene og de som ønsker å satse. For å oppnå dette skal vi rekruttere ivareta, utvikle og gi utøvere mulighet til å prestere. “

Vår visjoner : Basket - Mer enn idrett

Klubben har oppgjennom årene hatt flere spillere inn på ungdomslandslag. SBBK er også pr i dag representert på landslag.

Reporter: Hroar Wold Nordhaug

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...