Stor basketballhelg på Stjørdal

Stjørdal Basketballkubb under trening før helgens cup. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Til helga arrangeres det basketballcup på Stjørdal. Selv om dette er en av de største idrettene i verden er det fortsatt få norske lag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Basketfest
Gjensidige Stjørdal Brannkasse og Stjørdal Basketballklubb inviterer helga 28. - 30 september til Trøndelags største basketfest noen sinne. Mer en 30 lag vil fylle opp både Stjørdalshallen og Hegrahallen. Det er lag fra hele regionen med spillere i alle aldere og kjønn. US Marines på Værnes stiller med lag i herrer seniorklassen og sikrer dermed representasjon fra basketballens hjemland USA.

Stjørdal Basketballkubb under trening før helgens cup. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Økende antall
På verdensbasis er det over 450 millioner aktive basketballspillere. I Norge er basketball fremdeles en relativt liten idrett. Pr i dag er har Norges Basketballforbund, NBBF, registrert 11.000 spillere, av disse er i overkant av 1.000 spillere fordelt på 19 klubber i Trøndelag og Møre og Romsdal. NBBF har som mål å kommer over 16.250 spillere innen 2020. Dette tilsvarer en økning på nesten 50% på 3 år.

Eliteserien
Hovedattraksjonen denne helga er eliteseriekampen mellom Nidaros Jets og Bærum Basket i Stjørdalshallen lørdag kl 17:00.
Jets trener, Thor Inge Øvermo håper på mange publikummere som kan hjelpe laget frem. Jets tapte seriens første kamp mot Fyllingen , mens Bærum gikk seirende ut av sin kamp mot Centrum Tigers.
-Dette blir som om Rosenborg og Brann skulle ha spilt en kamp på Lade-sletta under Scannia-cupen, sier sjef for Gjensidige Cupen Håkon Håve Smørvik.

Stjørdal Basketballklubb

Stjørdal basketballklubb er en breddeklubb med over 80 spillere fra 10 til 45+. Klubbens geografiske nedslagsfelt er hele Værnesregionen. Klubben har pr i dag medlemmer fra bla. Stjørdal, Malvik og Selbu.

“For mange av våre medlemmer har inngangen til basketball vært en ny sjanse eller en ekstra mulighet til å finne tilhørighet og en arena der de kan utvikle seg og blomstre.
Det finnes gode eksempler blant klubbens medlemmer på at de har blomstret med basketball etter at de har prøvd andre mer etablerte idretter uten kanskje å finne seg helt til rette.

Vi har et sterkt fokus på bredde og at det skal være rom for alle. Både de som ønsker å bruke basket som en sosial arene og de som ønsker å satse. For å oppnå dette skal vi rekruttere ivareta, utvikle og gi utøvere mulighet til å prestere. “

Vår visjoner : Basket - Mer enn idrett

Klubben har oppgjennom årene hatt flere spillere inn på ungdomslandslag. SBBK er også pr i dag representert på landslag.

Reporter: Hroar Wold Nordhaug

Siste nytt i Sport Vis flere

Livsglede en hel helg

Livsglede en hel helg

Landsturneringen for funksjonshemmede til Stjørdal

Fra 30. august til 1. september fylles Stjørdal med livsglede når byen skal arrangere Landsturneringen for funksjonshemmede 2019.

Viktig seier i bunnstriden

Viktig seier i bunnstriden

Selbu sikret seg to poeng i jevn kamp mot tabelljumbo Melhus/Gimse

Malvik satser på E-sport

Malvik satser på E-sport

Malvik kommune har startet et prosjekt der såkalt E-sport får rammer på lik linje med andre fritidsaktiviteter.

SBK Årets Fair Play-klubb

SBK Årets Fair Play-klubb

Selbu Ballklubb er tildelt prisen som Årets Fair Play-klubb for NFF Trøndelag.

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Kjøsnes passerte Lars Monsen på siste etappe inn mot Røros.

10 fikk ny eier

10 fikk ny eier

Da Matti Vilhjalmsson dro til Vålerenga, ble drakt nummer 10 ledig. Allerede da begynte Pål-André Helland å tenke tanken om et nummerbytte.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE