Nea Radio

Stor arbeidshelg på jernbanen

Foto: Vy

Flere tog innstilles.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Bane NOR skal jobbe på flere steder på Trønderbanen, Dovrebanen og Rørosbanen i helgen for å forbedre standarden på denne delen av norsk jernbane.

Vanlige rutetog innstilles helt eller delvis i til helgen, men Vy tog setter opp alternativ transport for alle delvis og helt innstilte tog for å få kundene sine frem.

Det vil gå arbeidsmaskiner på sporene helgen gjennom, så det er fortsatt forbudt og forbundet med fare å gå ved eller i sporet.

På nye Leangen stasjon skal det bygges midlertidig signalanlegg. Det permanente anlegget vil komme på plass under den senere bruddhelgen på Nordlandsbanen. Dette er en operasjon som startes nå i helgen, men som vil kreve 14 dager å fullføre. Togene blir muntlig ledet over Leangen av Bane NORs togekspeditører i perioden.

Lenger sør på Trønderbanen skal det byttes an sporveksel samt legge inn en ny på Ler krysningsspor. Her skjer det flere jernbanetekniske operasjoner.

På Heimdal stasjon skal kontaktledningsanlegget justeres samtidig som man tar den årlige kontrollen mellom Heimdal og Selsbakk. Mellom Selsbakk og Stavne skal det skiftes ut flere små deler i jernbanenettet.
På Trondheim S skal det byttes sviller i spor 1 og spor 2. Dette vil ta ti timer lørdag og søndag.

Rørosbanen også i fokus

Rørosbanen utnytter helgen til å legge inn en ny bru ved Glåmos, to stikkrenner blir oppgradert – og så blir det skogrydding på strekningen mellom Støren og Kotsøy. Sør for Røros skal det også arbeides på tre stikkrenner.

Fullt kjør på Dovrebanen sør

Også lenger sør enn Trøndelag jobbes det for fullt. I nesten i hele Gudbrandsdalen vil det være aktiviteter for å få en jernbane som har bedre komfort for togpassasjerene og også en bedre kjøredag for togene.

Det settes opp alternativ transport for både de delvis og helt innstilte togene på alle strekningene.

Vy skriver i en pressemelding at de gjør spesielt oppmerksom på at bussene vil gå tidligere enn togenes normale avgangstid.

– Vi oppfordrer våre kunder til å gå inn på vy.no og Vys app for detaljert informasjon, sier markeds- og kommunikasjonssjef Hilde Lyng i Vy. Hun viser til følgende aksjoner:

Lørdag 14. september:
Togene på DB innstilles Trondheim-Oslo, alternativ transport kjøres.
Togene på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros og Løten-Hamar, alternativ transport kjøres.
Togene på Trønderbanen innstilles Lundamo/Melhus skysstasjon – Lademoen, alternativ transport kjøres.
Togene på Meråkerbanen innstilles Heimdal-Vikhammer, alternativ transport kjøres.
 
Søndag 15. september:
Togene på DB innstilles Trondheim-Oslo, alternativ transport kjøres.
Togene på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros og Løten-Hamar, alternativ transport kjøres.
Togene på Trønderbanen innstilles Lundamo/Melhus skysstasjon – Lademoen, alternativ transport kjøres.
Togene på Meråkerbanen innstilles Heimdal-Vikhammer, alternativ transport kjøres.
 
Mandag 16. september:
Togene på DB innstilles Dombås-Oslo, alternativ transport kjøres.
Tog 2340 innstilles Dombås-Lillehammer.    Alternativ transport kjøres.
Tog 2343 innstilles Lillehammer-Dombås.    Alternativ transport kjøres.
 
Tog 407 innstilles Oppdal-Trondheim S, alternativ transport kjøres.
 
Togene 410,411 på Rørosbanen innstilles Trondheim-Røros, alternativ transport kjøres.
Togene på Trønderbanen innstilles Lundamo/Melhus skysstasjon – Lademoen frem til kl. 08.10/08.30 (Første tog fra Tnd S er 427, første tog fra Melhus er 429. Første tog fra Trondheim S og sørover er tog 424 kl. 08.35), alternativ transport kjøres.
Tog 1771 på Meråkerbanen innstilles Heimdal-Vikhammer, alternativ transport kjøres.
 
Tirsdag 17. september:
Togene på DB innstilles Dombås-Oslo, alternativ transport kjøres.
Tog 2340 innstilles Dombås-Lillehammer.    Alternativ transport kjøres.
Tog 2343 innstilles Lillehammer-Dombås.    Alternativ transport kjøres.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...