Nea Radio

Frykter dødsulykker:

Stoppa sjåfør i 198 km/t i 80-sone: – Urovekkende

Politiet er urolige over at de stoppa en 18-åring i 198 km/t på Dovre. Foto: UP

Politiet frykter dødsulykker på Dovre i sommar etter at de i dag tok svært mange trafikanter med høg fart over fjellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Utrykkingspolitiet (UP) skrev ut 36 forenkla forelegg og tok fra fem sjåførar førerkortet på Dovre fredag kveld. Kontrollen var på E6 Hjerkinn like over fylkesgrensa til Innlandet, skriver NRK Trøndelag på nett.

Sjåføren med høyeste hastighet ble målt i 198 km/t i ei 80-sone.

Anders Sjøtrø, distriktsleiar i UP i Midt-Norge er svært bekymra.

– Det her er en fartskontroll i rekken av flere den siste tida. Det gjennomsnittlige fartsnivået på Dovrefjell er urovekkende høyt, sier han.

18-åring stoppa i 198 km/t i 80 sone

Den raskaste sjåføren som mista lappen på Dovre i kveld var 18 år gammel og hadde bare hatt lappen i noen få måneder, ifølge politiet.

– Ingen av oss har råd til å miste noen. Om vi har venner som kjører på en slik måte så snakk med de. Kanskje det hjelper, sier Sjøtrø.

Om sommeren ble det mer trafikk på veiene i Norge. Nå vil politiet holde flere kontroller på Dovre, som følge av de mange grove fartsovertredelsene der den siste tida.

– Den gjennomsnittlige farta der må ned. Får vi en frontkollisjon i de hastighetene der, så er det nesten sikkert at noen blir drept, sier han.

Fryktar dødsulukker

UP-lederen forteller at de har sett veldig mange grove fartslovbrudd på Dovre i det siste. Den gjennomsnittlige farta på trafikantene er langt over fartsgrensa på stedet, erfarer Sjøtrø.

– Vi har faktisk hatt kapasitetsproblem med å reagere på hastighet under 100 km/t. Det betyr at vi først har begynt å skrive forelegg når folk kjører raskere enn det, sier han.

Ifølge Sjøtrø har det vært mange dødsulykker på Dovre før.

– De siste ti årene har vi i alle fall hatt fem dødsulykker der. Vi har ei viss prioritering av denne strekninga, men det vi har sett i det siste urer meg veldig, seier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...