Nea Radio

Turistsjefen i Härjedalen:

Stopp i grensehandelen ingen krise

Koronapandemi og stengte grenser til tross klarer bedriftene seg rett over grensa i Sverige godt, sier turistsjef i Funäsfjällen, Mats Lennartson. Foto: Marit Manfredsdotter

Koronapandemien har fått store konsekvenser for mange bedrifter. Men på den andre siden av grensa, i Härjedalen, er ikke næringslivet så bekymret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– I Funäsdalsområdet lever vi godt av den turismen som er i dag. Det sier turistsjef Mats Lennartson ved Funäsfjällen.

Han sier at i Funäsfjällen er de vant til skiftende sesonger.

Høy overlevingsgrad

– Vi har perioder med lite turisme, men så kommer perioder med mange besøkende. Det gjør at overlevingsgraden for bedriftene sannsynligvis er høyere i Funäsfjällen enn på andre skidestinasjoner, sier Lennartson.

I vestre Härjedalen drives mange bedrifter av lokale entreprenører.

– Det gjør noe med bedriftskulturen, sier han.

Vi stoler på at nordmenn som kommer til Sverige er friske og gjennom den tilliten kan vi ha en åpen grense, sier turistsjef for Funäsfjällen Mats Lennartson. Foto: Marit Manfredsdotter

Samfunnet må fungere

– Jeg mener at vi har håndtert utfordringene rundt pandemien på en bedre måte enn mange andre skidestinasjoner i Europa. Her stengte vi aldri helt ned. Det er viktig at samfunnet fungerer. Har vi et fungerende samfunn, har vi også et fungerende helsevesen og trygghet i samfunnet. Bedriftene hos oss er trygge, vi tar forholdsregler på alvor og vi har det ikke travelt, sier Lennartson.

Han mener det er mulig å leve på turismen i Härjedalen slik den er i dag, men han ønsker likevel en økning for å kunne utvikle området.

Fleksibel

– Vi er fleksible. Dersom det er nødvendig å redusere virksomheten, gjør vi det, for senere å øke aktiviteten og ansette flere.

Lennartson mener at bedriftene i Funäsfjällen har lært utrolig mye de siste månedene, både om seg selv og om sine gjester. Til tross for at grensehandelen ikke er like stor som tidligere, ser ikke turistsjefen noen grunn til bekymring.

Trygg plass

– Jeg tror det blir en fantastisk sommersesong. Fjellet byr på store avstander og frisk luft. Det er bra for folkehelsen å være ute og røre på seg.

Lennartson tror mange vil finne veien til Funäsfjällen i sommer.

– Hit går det ingen kollektivtrafikk med fly og tog. Hit reiser man i egen bil. Hos oss er enkelt å holde avstand på en trygg måte, sier Mats Lennartson.

Hør hele intervjuet med den svenske turistsjefen i Funäsfjällen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...