Annonse
Nea Radio

Fire av ti saker uoppklart:

Men Ravlo er fornøyd

Gjør opp status: Lensmann i Værnesregionen, Kjetil Ravlo oppsummerte politiåret for pressen i et digitalt møte, mandag ettermiddag. Foto: Kirsti Kringstad/NRK

Mandag ettermiddag avholdt politiet i Værnesregionen et digitalt møte med pressen, hvor de oppsummerte fjoråret i politidistriktet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 12:50

Annonse

Selv om 2020 ble et annerledesår, også for politiet i Værnesregionen er lensmann Kjetil Ravlo godt fornøyd med det politiet har utrettet.

– Jeg er stolt over det vi har fått til fra politiets side, også i samarbeid med kommunene i Værnesregionen, sier lensmann Kjetil Ravlo.

Lensmannen er tydelig fornøyd med mye i politiets arbeid gjennom året, selv om de gjerne skulle fått til mer.

– Vi har nok mer enn en gang ønsket at vi fikk til mer, men vi har blitt bremset litt av smitteverntiltakene, sier Ravlo.

Har tillit til politiet

Innbyggerundersøkelsen for fjoråret viser at innbyggerne i regionen har hele 82% tillit til politiet og deres arbeid. Total i Trøndelag har tilliten økt med 5% siden 2019.

– Jeg er veldig glad for den utviklingen, sier lensmann Ravlo.

Undersøkelsen viser også at 96% av de spurte føler seg trygge der de bor og ferdes.

Fire av ti saker uoppklart

I hele Trøndelag har det vært en oppgang på 3% i innkomne saker i 2020, men i Værnesregionen har det vært en nedgang på 10%, hva gjelder antall saker inn til politiet. Det ble i 2019 registrert 2301, mens det ble registrert 2078 saker i 2020.

– Av de 2078 sakene har vi oppklart 6 av 10 saker, sier Ravlo.

Nøkkelord