Nea Radio

Kulturarvkonferansen:

Stolt etter ros fra klima og miljøvernministeren

Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Klima -og miljøvernminister Sveinung Rotevatn kom med ros til Røros på Kulturarvkonferansen. Det er direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen stolt av.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist helg ble Kulturarvkonferansen arrangert av Kulturvernforbundet i samarbeid med Riksantikvaren. Konferansen som ble holdt i Oslo, ble åpnet av klima -og miljøvernminister Sveinung Rotevatn og Riksantikvar Hanna Geiran.

Roste Kulturminnefondet

Under talen sin trakk Statsråden fram Kulturminnefondet.

- Han ga uttrykk for at han var imponert over bredden av prosjekter som er satt i gang ved hjelp av støtte fra Kulturminnefondet. Rotevatn påpekte at det handler om alt fra faste kulturminner til fartøyvern, rullende materiell, sikring, formidling og kursing. Rotevatn synes at både individuelt og samlet er dette viktige bidrag for å ta vare på kulturarven, sier Simen Bjørgen som er direktør i Kulturminnefondet.

Godt samarbeid viktig

- Rotevatn syntes det var veldig spennende å se hvordan tilskuddene støtter frivillige lag og organisasjoner, sier Simen Bjørgen.

- Han viste i denne sammenheng til at godt samarbeid og dialog mellom forvaltningen, eiere og frivillige er viktig for å sikre bruk, vedlikehold og skjøtsel, men også samhold og utvikling, sier Bjørgen.

- Dette betyr at det vi gjør blir lagt merke til på en positiv måte, og at folk og politikere er fornøyd med arbeidet som utføres her på Røros sier en stolt Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...