Nea Radio

Rosenborg - Breidablik (4-2):

Stø kurs mot videre spill i Europa

Første mål: Torgeir Børven viser full kontroll når han setter det første målet for Rosenborg etter tre minutter. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Tilbake i historien har Rosenborg 21 sesonger i Europaligaen, og tilskuerrekorden på Lerkendal i en europeisk kamp er 22 492 tilskuere mot Rapid Wien i Serievinnercupen 1968/69.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2020 kl 21:09

Det var derimot tomme tribuner når Rosenborg fikk besøk av islandske Breidablik i den første kvalifiseringsrunden til Europaligaen torsdag kveld.

Det var derfor underlig stille da dommere og lag entret matta på Lerkendal, noen få minutter før klokken 19 torsdag kveld. At dette skal være en kamp på europeisk nivå er vanskelig å forstå.

Målrik førsteomgang

Selv om kampen startet ganske rolig skulle det ikke ta lang tid før fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven skulle sette ballen i målet. Han setter tidlig på løp, og får ballen levert av Zachariassen som er årvåken i øyeblikket. Etter tre minutter fører vestlendingen Rosenborg opp i ledelsen.

De neste minuttene var det liten tvil om hvem som styrte spillet, og hjemmelaget kunne prøve seg foran mål ved flere anledninger.

Da kampen passerte ett kvarter, skulle også lagets kaptein vise seg frem. Carlo Holse slår inn i feltet, hvor kaptein Tore Reginiussen rager høyest. Midtstopperen stanger inn 2-0 og hjemmelaget har doblet ledelsen.

Også Even Hovland ønsker å sette seg på scoringsblokka i kampen mot islendingene, og setter 3-0 for hjemmelaget etter 22 minutter. Det gjør han etter at Islamovic har kjempet seg gjennom det islandske forsvaret. Nå er Rosenborg på stø kurs mot Europa og overkjører gjestene.

Torgeir Børven var mannen bak Rosenborgs første mål i kampen, og etter 27 minutter kommer han igjen. Også denne gangen er det Zachariassen som hjelper Børven igjennom. Spissen legger 4-0 i nettet bak Einarsson, nå ligger det an til å bli en lang tur tilbake til Island.

Etter 40 minutter får en av islendingene en albue i ansiktet. Så ille er det at båren kommer ut på gresset. Det blir et tidlig bytte for gjestene, Andri Rafn Yeoman går ut, Oliver Sigurjónsson kommer inn.

Rosenborg gikk dermed til pause med et overlegent resultat, og kunne konstatere at de hadde full kontroll på kampen når de ledet 4-0 over Breidablik.

Tidlig mål: Torgeir Børven sendte Rosenborg i ledelsen etter tre minutter, og feiret sammen med Carlo Holse. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sjansefattig omgang og straffe imot

Rosenborg viste tydelig at de hadde kontroll på kampen i de første minuttene av andreomgang også. Dino Islamovic får en brukbar sjanse kun fire minutter etter pausen. Men forsøket holder ikke helt inn for svensken.

Utover i andreomgang økte presset fra islendingene, og de store sjansene uteble en god stund for hjemmelaget. Etter 60 minutter får Breidablik sitt første mål, når Viktor Karl Einarsson setter ballen i nettet med en nydelig volley.

Breidablik presset trønderne hardere utover i andreomgang, og at kontrollen ikke var så stor for hjemmelaget som i førsteomgang. Ingen store sjanser etter de første minuttene fire minuttene av omgangen.

Med en sjansefattig omgang er det ekstra trist når Breidablik får et straffespark i det 89. minutt etter at Einarsson blir taklet av Holse. Thomas Mikkelsen setter islendingenes andre mål, akkurat i det klokka bikker 90 minutter.

Når kampen blåses av etter drøye 90 minutter så kan man konkludere med at det er moro at Europaligaen er tilbake på Lerkendal. Man kan også ta med seg at 4-2 er et godt resultat i den første kvalifiseringsrunden, og krysse fingrene for at vi utover høsten kan få oppleve Europakamper med publikum tilstede og stor stemning.

Motstanderen i neste kvalifiseringsrunde trekkes førstkommende mandag, for akkurat nå har Rosenborg stø kurs mot videre Europa-spill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...