Nea Radio

Uttatt til Paris-Roubaix:

Stjørdals-Blink rytter skal sykle prestisjetungt ritt

Uttatt: Kalle Petter Brodahl Kvam er en av seks ryttere som Norges Sykkelforbund har tatt ut til Paris-Roubaix for juniorer. Foto: Henrik Einangshaug

Stjørdals-Blink rytter Kalle Petter Brodahl Kvam er en av seks ryttere som Norges Sykkelforbund har tatt ut til juniorenes Paris-Roubaix den 11. april.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rittet som for mange er mest kjent som helvete i nord, har blitt et av rittene i verden med størst prestisje rundt, og et stort mål for de fleste syklister. Det har vært utfordrende for landslagsleder for junior landevei, Kai Lexberg å ta ut et lag, men har stor tro på de seks navnene som nå er tatt ut.

- Selv om dette blir landslagsdebuten for hele laget , mener jeg at vi har ett meget spennende lag som jeg både tror og håper kan kjøre inn gode resultater. Det blir spennende å se hvordan vår regjerende Norske mester er opp mot de beste i verden. I tillegg til hvordan fjorårets Ungdomsmester i 16års klassen klarer seg når han tar steget opp, sier Lexberg i sykkelforbundets pressemelding.

Stjørdaling tatt ut

En av de uttatte er Stjørdals-Blinks Kalle Petter Brodahl Kvam. Andreårsjunioren som opprinnelig kommer fra Målselv, og bodd noen år i Nederland, har de siste sesongene virkelig vist hva som bor i han. Sist sesong var blinkrytteren å se blant topp 10 nasjonalt flere ganger, hvor 6. plassen under Norgescuprittet på Skatval i august var hans beste plassering.

Utenom Brodahl Kvam, vil laget bestå av Stavangerrytterne Karsten Feldmann og Simen Evertsen-Hegreberg, Glåmdal SKs Stian Fredheim, Even Thorvaldsen fra Lillehammer SK og Per Strand Hagenes fra Sandnes SK. Laget består stort sett av andreårsjuniorer, kun sist sesongs dobbelte ungdomsmester i 16-årsklassen, Simen Evertsen-Hegreberg er førsteårsjunior.

Når treningen foran årets sesong startet for fullt, var Kalle Petters uttalte mål å representere landslaget, og en ambisjon om å delta i VM/EM for juniorer denne sesongen, skriver klubben selv i sin pressemelding. De skriver videre at han i høst har vært på testing hos Olympiatoppen i Oslo, og fikk der et bra resultat, noe som har bidratt til god motivasjon videre for mye og hard trening.

Rytterne skal ut på en krevende løype før målgang i Roubaix. Det 115,8 km lange rittet starter i byen Denain, hvor rytterne sykler tre runder før rytterne sykler nordover mot Roubaix, og etter 30 km kommer inn i løypa til menn elite. Rytterne går med engang rett inn i et av rittets lengste og mer krevende brosteinsparti fra Hornaing til Wandignies på hele 3,7 km. I alt venter ikke mindre enn 17 brosteinspartier på til sammen 29,2 km rytterne, før juniorene i likhet med eliten har målgang på den legendariske velodromen inne i Roubaix.

Stjørdals-Blinks ryttere leverte en rekke sterke resultater sist sesong. Bl.a. med fem inne blant topp 15 i junior-NM. F.v.: Kalle Petter B. Kvam, Daniel Vold, Petter Elias S. Jakobsen, Fredrik Benjaminsen og Sondre A. Weiseth Foto: Rune Andreas Brodahl Kvam

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...