Nea Radio

1. mai:

Stjørdal SV: Kriser løses i fellesskap

Solidaritet: Anja Ristad er gruppeleder i Stjørdal SV. Foto: Anne Gundersen

1. mai 2020 vil gå inn i historien som en svært annerledes feiring av arbeidernes dag, både her i Stjørdal og ellers i verden, skriver Stjørdal SV og presenterer her sine paroler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2020 kl 16:01

1.mai 2020 vil gå inn i historien som en svært annerledes feiring av arbeidernes dag, både her i Stjørdal og ellers i verden. Korona-viruset har ført til at vi nå har hele 430.000 arbeidsledige i Norge, og mange kjenner nok på en stor usikkerhet rundt egen arbeidssituasjon. Det er vanskelig å ikke vite når eller om man vil komme i jobb igjen. I tillegg til at mange arbeidsfolk går en usikker tid i møte, kan vi heller ikke møtes fysisk for å markere denne viktige kampdagen og festdagen.

I Stjørdal har vi virkelig fått sett hvordan folk har kommet sammen og stilt opp for fellesskapet de siste månedene. Det varmer å se hvordan helsearbeidere, renholdere, ansatte i skole og barnehage, butikkansatte, transportarbeidere, bønder og mange flere har jobbet på for å få samfunnet til å fungere også nå. Gjennom gode ord i sosiale media og aviser, og gjennom klapping, blir disse yrkesgruppene velfortjent støttet av resten av befolkningen. Samtidig er det viktig at vi husker på den innsatsen som spesielt lavtlønnede yrkesgrupper nå har gjort, også etter at pandemien er over. SV arbeider for ei lønn å leve av og heltidsarbeid for alle som ønsker det.

For SV er rettferdig fordeling en av våre hjertesaker. Solidaritet er viktig, både mellom oss som bor her i Stjørdal og Norge, men også mellom oss og resten av verden. Nå er det viktig at storsamfunnet tar vare på og hjelper de som har mistet jobben eller er permitterte, og de som har mistet eller står i fare for å miste bedriften sin. Det er også nødvendig at vi vender øynene ut over mot verden og ser hvordan vi kan bidra der. Pandemien vi står oppi viser at menneskene på jorda er nærmere hverandre enn noen gang. Vi har en plikt som verdensborgere til å også hjelpe de mest sårbare menneskene blant oss, blant annet flyktningbarna i Europas mange flyktningleire. Kriser løser vi aller best i fellesskap.

Vi håper mange vil være med å markere dagen sammen med oss. Besøk stjordal.1mai2020.no. og bli med i det virtuelle 1.mai-tog for Stjørdal.

Her er Stjørdal SVs paroler:

Ja til et sosialistisk Norge

Sosialhjelp til å leve av

Styrk Trønderbanen – Stans firefelts E6

Forby bemanningsbransjen – Ut av EØS

Evakuer barna fra Moria nå!

Gratulerer med dagen, alle sammen! Vi sees i det virtuelle 1.mai-toget!

Anja Ristad, Gudrun Lidal, Morten Harper, Svein Johansen, Thor Erling Knædal, Mo Labwam og Venild Olsen, Stjørdal SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...