Annonse
Nea Radio

1. mai:

Stjørdal SV: Kriser løses i fellesskap

Solidaritet: Anja Ristad er gruppeleder i Stjørdal SV. Foto: Anne Gundersen

1. mai 2020 vil gå inn i historien som en svært annerledes feiring av arbeidernes dag, både her i Stjørdal og ellers i verden, skriver Stjørdal SV og presenterer her sine paroler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2020 kl 16:01

Annonse

1.mai 2020 vil gå inn i historien som en svært annerledes feiring av arbeidernes dag, både her i Stjørdal og ellers i verden. Korona-viruset har ført til at vi nå har hele 430.000 arbeidsledige i Norge, og mange kjenner nok på en stor usikkerhet rundt egen arbeidssituasjon. Det er vanskelig å ikke vite når eller om man vil komme i jobb igjen. I tillegg til at mange arbeidsfolk går en usikker tid i møte, kan vi heller ikke møtes fysisk for å markere denne viktige kampdagen og festdagen.

I Stjørdal har vi virkelig fått sett hvordan folk har kommet sammen og stilt opp for fellesskapet de siste månedene. Det varmer å se hvordan helsearbeidere, renholdere, ansatte i skole og barnehage, butikkansatte, transportarbeidere, bønder og mange flere har jobbet på for å få samfunnet til å fungere også nå. Gjennom gode ord i sosiale media og aviser, og gjennom klapping, blir disse yrkesgruppene velfortjent støttet av resten av befolkningen. Samtidig er det viktig at vi husker på den innsatsen som spesielt lavtlønnede yrkesgrupper nå har gjort, også etter at pandemien er over. SV arbeider for ei lønn å leve av og heltidsarbeid for alle som ønsker det.

For SV er rettferdig fordeling en av våre hjertesaker. Solidaritet er viktig, både mellom oss som bor her i Stjørdal og Norge, men også mellom oss og resten av verden. Nå er det viktig at storsamfunnet tar vare på og hjelper de som har mistet jobben eller er permitterte, og de som har mistet eller står i fare for å miste bedriften sin. Det er også nødvendig at vi vender øynene ut over mot verden og ser hvordan vi kan bidra der. Pandemien vi står oppi viser at menneskene på jorda er nærmere hverandre enn noen gang. Vi har en plikt som verdensborgere til å også hjelpe de mest sårbare menneskene blant oss, blant annet flyktningbarna i Europas mange flyktningleire. Kriser løser vi aller best i fellesskap.

Vi håper mange vil være med å markere dagen sammen med oss. Besøk stjordal.1mai2020.no. og bli med i det virtuelle 1.mai-tog for Stjørdal.

Her er Stjørdal SVs paroler:

Ja til et sosialistisk Norge

Sosialhjelp til å leve av

Styrk Trønderbanen – Stans firefelts E6

Forby bemanningsbransjen – Ut av EØS

Evakuer barna fra Moria nå!

Gratulerer med dagen, alle sammen! Vi sees i det virtuelle 1.mai-toget!

Anja Ristad, Gudrun Lidal, Morten Harper, Svein Johansen, Thor Erling Knædal, Mo Labwam og Venild Olsen, Stjørdal SV

Nøkkelord