Nea Radio

Vil verne om eiendomsskatten

Reagerer: SV går sterkt ut mot FrPs utspill om å forby eiendomsskatten i hele landet. – For Malvik vil dette blant annet bety at vi ikke vil kunne bygge en ny ungdomsskole på Vikhammer, sier Rakel Skårslette Trondal fra Malvik SV. Her sammen med SVs førstekandidat til stortinget, Lars Haltbrekken. Foto: Anne Gundersen

SV går sterkt ut mot FrPs utspill om å forby eiendomsskatten. – For Malvik vil dette bety at vi ikke vil kunne bygge en ny ungdomsskole på Vikhammer. Lill Harriet Sandaune (FrP) er uenig.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– For Malvik er disse inntektene svært viktige, mener Rakel Skårslette Trondal i Malvik SV og sier at det vil få store konsekvenser for Malvik dersom FrP får gjennomslag for sitt forbud mot eiendomsskatt.

– Vi har to ungdomsskoler som må bygges nye, den ene er ferdig til jul, den andre, Vikhammer ungdomsskole, vil ikke kunne bygges. Da måtte vi i så fall si opp rundt 30 årsverk i skolen, mener hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Rakel Skårslette Trondal (SV), Lars Haltbrekken (SV) og Lill Harriet Sandaune (FrP) om eiendomsskatten

30 millioner

For Malvik vil forbudet bety 30 millioner mindre i kommunekassen. For eksempelvis Røros er tallet tilsvarende.

– Vi frykter at dette forslaget vil være med å rasere velferdsstaten. Kommunene har ingen mulighet til å kutte opp mot 13 milliarder uten at det går utover for eksempel eldreomsorgen, barnehager og skoler, sier Lars Haltbrekken, SVs førstekandidat til stortinget. Skårslette Trondal avviser at eiendomsskatten er en usosial skatt.

– NHO anbefaler faktisk denne beskatningen i forhold til formueskatt og når man har NHO med på laget, bør det ikke være noen tvil, mener hun.

– Finansminister og leder i FrP, Siv Jensen, har sagt at hun ikke vil kompensere for tapene via statlige midler til kommunene og det sier seg selv at noe da vil lide under dette. Da mener vi at FrP må svare for hvor disse pengene skal hentes, sier Haltbrekken.

Skremmer

– Jeg hører at både SV og AP er ute og skremmer i forbindelse med dette utspillet, men vi kan bare se til Stjørdal for å se at det er fullt mulig å ha et godt velferdstilbud uten eiendomsskatt, sier Lill Harriet Sandaune i FrP. Hun mener at Malvik fremdeles har mye å gå på når det gjelder effektivisering.

– En mulighetsstudie fra NHO Service viser at Malvik har et potensial til å spare 34 millioner kroner årlig på drift i kommunen, knyttet til blant annet hjemmetjenesten, renhold og drift og vedlikehold, så her er det store muligheter. Hun mener at kritikken kommunen allerede får for det mange ser som en utilstrekkelig eldreomsorg, er et resultat av forvaltningen av midler.

– Vi må se på hvordan pengene brukes. Har man kunnet fått andre tilbydere og gitt brukerne valgfrihet innenfor dette, er det store muligheter for å spare penger. Hun bekrefter at FrP vil kunne bruke eiendomsskatten som et kort i forhandlingene etter valget.

– Dette er en svært viktig sak for oss, så det kommer vi nok absolutt til å gjøre, sier Lill Harriet Sandaune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...