Nea Radio

Nea Radio

- Vi er avhengige av et inkluderende arbeidsliv

Inkludering: Onsdag arrangerte NHO Trøndelag frokostmøte om inkluderende arbeidsliv. På bildet: Roar Vikvam i Fides, Tord Lien i NHO og Janne Krohn-Hansen fra Ringer i vann. Foto: Anne Gundersen

Onsdag arrangerte NHO Trøndelag frokostmøte med fokus på inkluderende arbeidsliv. – Vi har en akutt mangel på arbeidskraft i Trøndelag, sier regiondirektør Tord Lien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Et inkluderende arbeidsliv er helt avgjørende, både for å sikre livskvaliteten til de som havner utenfor og også fordi vi har en akutt mangel på arbeidskraft i Trøndelag, sier regionsdirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien.

– I tillegg er det slik at velferdsstaten er under press og vi er nødt til å få så mange som mulig ut i arbeid. Onsdag arrangerte NHO Trøndelag et frokostmøte på Stjørdal, der fokuset var på nettopp inkluderende arbeidsliv.

– Når det gjelder våre medlemsbedrifter, er dette noe som bare gir muligheter, mener Lien.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sterkt

Roar Vikvam er daglig leder for Fides, en Stjørdalsbedrift som jobber med å hjelpe mennesker i utfordrende livssituasjoner å komme ut i det ordinære arbeidslivet.

– Under møtet i dag, fikk vi høre den sterke historien om en mann som hadde opplevd vanskeligheter med å finne seg fast jobb. Han fikk en mulighet på Scandic Hell hotell og er i dag en svært betrodd medarbeider. Det var sterkt å høre hans historie og det er nettopp disse historiene vi forsøker å skape, sier Vikvam.

– Ingenting er viktigere for et menneskes livskvalitet enn å ha fast jobb, både når det gjelde økonomi og når det handler om det psykososiale og om følelsen av å bidra og å høre til.

10 prosent

– Vi ønsker oss at bedrifter som søker arbeidskraft, skal søke gjennom basen vår. Det finnes mange svært gode potensielle arbeidstakere på våre lister, sier leder for Ringer i vann, en organisasjon i NHO-systemet, Janne Krohn-Hansen.

– Vår målsetning er at minimum 10 prosent av bedrifter skal gå inn i ordningen med å ta inn våre kandidater med sikte på at forholdet skal ende i fast ansettelse, sier hun.

Ringvirkninger

– Dersom vi lykkes med å matche tallene mellom mennesker som av en eller annen grunn har havnet utenfor med det vi har behov for av arbeidskraft, vil det få stor betydning for enkeltmennesker, det vil få stor betydning for næringslivet når det gjelder å skape verdier i lokalsamfunn og det vil også være avgjørende med tanke på å finansiere storsamfunnet mer effektivt i fremtiden, avslutter Tord Lien.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...