ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny flyfaglinje:

Fylkesdirektøren har bestemt seg

Befaring Stjørdal Bak fra venstre: Rune Venås (bygge- og eiendomssjef), Rasmus Skålholt (HU) Vebjørn Gorseth (HU), Gunn Elin Høgli (HU) og Ina Helen Kollerud Pedersen (HU) Midten fra venstre: Siri Holm Lønseth (HU) og Arild Ofstad (rektor Ole Vig). Foran fr venstre: Vegard Iversen (fylkesdirektør utdanning), Kari Anita Furunes (leder i hovedutvalg utdanning) og Lill Harriet Sandaune (HU

Fylkesdirektøren vil ha landslinje for flyfag til Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2022 kl 23:28

ANNONSE
Annonse

Fylkeskommunen jobber nå for å få på plass en egen landslinje i flyfag i Trøndelag. Det er knyttet stor spenning til om det er Værnes eller Ørland som blir valgt som studiested.

60 elever

På grunn av mangel på flyteknikere, både hos Forsvaret og innen sivil luftfart, har regjeringen bevilget penger til et landslinjetilbud innen flyfag i Trøndelag. Dette gjelder vg2 flyfag, vg3 flytekniske fag og vg3 avionikk med til sammen 60 elevplasser.

Forrige uke var hovedutvalg for utdanning på befaring både på Værnes og på Ørland, og det pågår nå et utredningsarbeid for å finne ut om hvor flyfagtilbudet skal ligge i Trøndelag.

Det må blant annet investeres i nye bygninger og det er behov for utstyr og opplæringsmateriell, blant annet jetfly og helikopter.

Fylkesdirektøren vil ha Stjørdal

Mandag leverte fylkesdirektøren sin innstilling til den politiske behandlingen som nå skal gjøres, og der går det frem at Ole Vig og Stjørdal seiler opp som favoritt til å få linjen.

Varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik (H), sier dette er et gledens budskap, men legger til at saken skal behandles i flere utvalg før fylkestinget avgjør hvor den nye flyfaglinjen skal legges.

Saken skal behandles i hovedutvalg for utdanning i februar, fylkesutvalget i mars og til slutt vedtas i fylkestinget 9. mars 2022.

Hør intervju med Ole Hermod Sandvik her:

Nøkkelord

ANNONSE