Nea Radio

Sprer Lys & Refleks i en uke

Lys: Det blir kunstneriske uttrykk for alle sanser under Bjørg Eigards femte utgave av kunstfestivalen Lys & Refleks på Midtsandtangen i Malvik. Foto: Anne Gundersen

Til helga er det klart for festivalen Lys & Refleks for femte gang. Da lyser Bjørg Eigard med gjester opp Midtsandtangen med kunstneriske uttrykk for alle sanser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er femte år på rad at billedkunstner Bjørg Eigard arrangerer festivalen Lys & Refleks i verkstedbygget på Midtsandtangen i Malvik. I en hel uke til ende blir publikum invitert til å oppleve et mangfold av kunstneriske uttrykk.

– Jeg syntes det er fantastisk på Midtsandtangen. Det intense mørket her nede om høsten sammen med muligheten for å kunne ha utstillingen og arrangementene i Lars Hamrans flotte bygg, gjør virkelig rammen perfekt, sier Eigard.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Gjester

Tradisjon tro har Eigard, som selv i all hovedsak jobber i trådgrafikk, invitert med seg andre kunstnere for å komplettere sine egne verk. Festivalkunstner i år er Ragnhild B. Rønning fra Rissa. Rønning jobber med silketrykk, applikasjon, collage, papir og mixmedia. I tillegg kommer ordkunstner Ole Horvli.

– Det vi har gjort, er at vi har brukt Oles ord i våre arbeider og på den måten har samarbeidet blitt tett og flytende, sier Eigard. Horvli bidrar også under poesikonserten Ord for øyne og øre, sammen med organist i Hommelvik kirke Torkil Skille.

Variert

Som vanlig blir det et omfattende og variert program under festivalen. I tillegg til konserten og selve utstillingen, blir det også Kunst, ost og ord, samt en rekke kurs, både for skoleklasser og for den som har lyst å lære mer om å skape.

Fem år

Bjørg Eigard har gitt seg selv fem år på å finne ut om hun vil gjøre festivalen til et permanent innslag i kulturkalenderen i Malvik. Nå er tiden ute og avgjørelsen skal tas.

– Det er fryktelig spennende og jeg har hatt det utrolig fint disse årene. Men, det er også krevende så jeg har ikke helt bestemt meg enda, smiler kunstneren lurt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...