Nea Radio

– Skuffet over Meraker Brugs holdning

Turmål: Foldsjøen er et viktig turmål hele året. – Det vil få dramatiske konsekvenser for Mostadmarksamfunnet dersom Meraker Brug får innvilget søknaden og vannspeilet i sjøen senkes permanent, mener Stig Oddbjørn Aas. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Onsdag holdt NVE et folkemøte i Mostadmark der Foldsjøens skjebne ble diskutert. – Jeg er skuffet over Meraker Brugs holdning til noe som vil få svært dramatiske konsekvenser for Mostadmark, sier Stig Oddbjørn Aas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg sitter igjen med en flau smak i munnen etter folkemøtet om Foldsjøen, sier Stig Oddbjørn Aas i Mostadmark Utvikling. Møtet, som ble holdt av NVE onsdag, tok for seg de mulige skjebnene det yndede friluftsområdet står overfor.

Dekkoperasjon

– For meg er denne saken en dekkoperasjon fra Meraker Brugs side, der målet er å kvitte seg med utgiftene driften av demningen representerer for dem, mener han. Han reagerer spesielt sterkt på daglig leder i Meraker Brug, Per Hembres uttalelser om at bedriften har tatt samfunnsansvar for Mostadmark i over 30 år og at det nå er på tide at noen andre tar over, sier en opprørt Aas.

– Dette burde han virkelig ha holdt seg for god til.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Aldri nei

NVE kunne opplyse om at det så godt som aldri har blitt gitt avslag dersom en grunneier har søkt om å få avvikle drift av demning.

– Alle høringsinstanser har konkludert med at søknaden fra Meraker Brug om å ente rive demningen eller å bygge minikraftverk, ikke bør innvilges. Likevel ser det altså ut for at dette kan skje, sier Aas som likevel mener at det er håp.

– Søknaden skal endelig behandles før jul, men det blir utvilsomt flere runder i denne saken.

Støttespiller

En løsning på utfordringen er om en annen interessent kommer inn og overtar drifta av demningen.

– Jeg håper og tror at Malvik kommune vil kunne være en god støttespiller dersom det blir den eneste løsningen for å bevare Foldsjøen, sier Stig Oddbjørn Aas.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...