ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sjelfullt i Verkstedshallen

Vakkert: Det klinger godt når Lyder Knutsen og bandet drar igang. Fra venstre: Gitarist og produsent Per Stornes, korister Trine Skjaanes Kvalø og Tove Kristin Steen, gitarist Dagfinn Leinum og Lyder Knudsen. Foto: Anne Gundersen

I høst ga Lyder Knutsen ut plata Burnout. Nå skal låtskriveren og bandet framføre musikken fra albumet for publikum for første gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lyder Knudsen må kunne sies å være i sin beste alder. Likevel har de færreste hørt om mannen som nå har gitt ut plata Burnout, en vakker og iørefallende samling låter som spenner fra latinske rytmer til countrypreget musikk.

– Jeg vil nok si at Lyder har vært en av Trondheims best bevarte hemmeligheter, sier gitarist og produsent av plata, Per Stornes. Lørdag skal musikken fra plata framføres for publikum for første gang og det skjer i Verstedhallen i Trondheim hvor bandet skal varme opp for Skrømt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Filminspirert

Lyder selv sier at låtene har blitt til over en periode på flere år.

– Jeg hadde alt materialet klart da jeg begynte å bombardere Per med lydfiler på epost, smiler han.

– Per sendte tilbake skisser over hvordan han kunne tenke seg å gjøre det og jeg likte det jeg fikk høre. Per Stornes supplerer med å si at de begge er opptatt av film.

– Vi har det felles at vi begge liker Sergio Leone og Quentin Tarantino. Dette har nok hatt noe å si for det endelige resultatet, mener han.

Familieforetak

Lyder og Per er gift med koristene i bandet, henholdsvis Tove Kristin Steen og Trine Skjaastad Kvalø.

– Vi har øvd hjemme i stua mi og det har vært veldig trivelig, sier Per.

– I tillegg har vi fått med oss gitarist Dagfinn Leinum. Han og jeg spilte sammen i et band som het Scarecrows for mange år siden og jeg har bestandig hatt lyst til å jobbe med ham igjen. Heldigvis takket han ja til å bli med nå.

Spennende

Lyder og Per er enige om at det er spennende å nå skulle ta musikken med ut av stua og presentere materialet for publikum.

– Når man spiller inn plate er det ikke bestandig sånn at man tenker på hvordan dette eventuelt skal framføres live. Vi har valgt å kjøre en helt akustisk vri. Her blir det så nakent og rått som det kan bli, avslutter Per Stornes.

Nøkkelord

ANNONSE