Nea Radio

Sjelfullt i Verkstedshallen

Vakkert: Det klinger godt når Lyder Knutsen og bandet drar igang. Fra venstre: Gitarist og produsent Per Stornes, korister Trine Skjaanes Kvalø og Tove Kristin Steen, gitarist Dagfinn Leinum og Lyder Knudsen. Foto: Anne Gundersen

I høst ga Lyder Knutsen ut plata Burnout. Nå skal låtskriveren og bandet framføre musikken fra albumet for publikum for første gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lyder Knudsen må kunne sies å være i sin beste alder. Likevel har de færreste hørt om mannen som nå har gitt ut plata Burnout, en vakker og iørefallende samling låter som spenner fra latinske rytmer til countrypreget musikk.

– Jeg vil nok si at Lyder har vært en av Trondheims best bevarte hemmeligheter, sier gitarist og produsent av plata, Per Stornes. Lørdag skal musikken fra plata framføres for publikum for første gang og det skjer i Verstedhallen i Trondheim hvor bandet skal varme opp for Skrømt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Filminspirert

Lyder selv sier at låtene har blitt til over en periode på flere år.

– Jeg hadde alt materialet klart da jeg begynte å bombardere Per med lydfiler på epost, smiler han.

– Per sendte tilbake skisser over hvordan han kunne tenke seg å gjøre det og jeg likte det jeg fikk høre. Per Stornes supplerer med å si at de begge er opptatt av film.

– Vi har det felles at vi begge liker Sergio Leone og Quentin Tarantino. Dette har nok hatt noe å si for det endelige resultatet, mener han.

Familieforetak

Lyder og Per er gift med koristene i bandet, henholdsvis Tove Kristin Steen og Trine Skjaastad Kvalø.

– Vi har øvd hjemme i stua mi og det har vært veldig trivelig, sier Per.

– I tillegg har vi fått med oss gitarist Dagfinn Leinum. Han og jeg spilte sammen i et band som het Scarecrows for mange år siden og jeg har bestandig hatt lyst til å jobbe med ham igjen. Heldigvis takket han ja til å bli med nå.

Spennende

Lyder og Per er enige om at det er spennende å nå skulle ta musikken med ut av stua og presentere materialet for publikum.

– Når man spiller inn plate er det ikke bestandig sånn at man tenker på hvordan dette eventuelt skal framføres live. Vi har valgt å kjøre en helt akustisk vri. Her blir det så nakent og rått som det kan bli, avslutter Per Stornes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...