Nea Radio

Nea Radio

SIO redder 2. tertial

Fornøyd: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er fornøyd, men med forbehold, med tallene fra 2. tertialrapport. Foto: Anne Gundersen

I går ble 2. tertialrapport lagt fram for formannskapet i Stjørdal og de gode tallene skyldes i all hovedsak statlige SIO-midler som gir ekstra tilskudd til omsorgssektoren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2017 kl 06:59

Torsdag ble 2. tertialrapport presentert for formannskapet i Stjørdal og ordfører Ivar Vigdenes mener at det står bra til med kommunens økonomi.

– En av det viktigste grunnene til det er at vi deltar i et statlig program, det såkalte SIO-prosjektet, som gir oss økte inntekter til omsorgstjenester og dette gir oss ekstra handlingsrom. Men det er viktig å understreke at det er snakk om et tidsbegrenset prosjekt og at dette er penger som må gå til investeringer som vil hjelpe oss til å få ned kostnadene framover.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Utfordringer

Særlig innen NAV sosial opplever Stjørdal utfordringer. Man har sett et merforbruk innen etaten og det er satt ned en arbeidsgruppe som skal se på hva som kan være årsaken til dette.

– Det kommer en rapport som skal behandles i formannskapet i november. Målet er fastslått fra politisk hold, vi skal ned i kostnader, sier Vigdenes.

Skoler

Framdriftene i kommunens skoleprosjekter er ofte oppe til debatt, men Vigdenes forsikrer om at alt går etter planen.

– Alt ligger til rette for at vi skal ha maksimal framdrift i prosjektene, sier ordføreren. Representanter for teknisk etat orienterte imidlertid formannskapet om at det var tvilsomt at byggingen av Hegra barneskole ville komme i gang i løpet av 2019, blant annet fordi de fryktet at bevilgningen av penger ikke ville være tilstrekkelig.

– Når det gjelder faktorer vi ikke rår over, så som rassikring og arkeologiske funn, så er det lite vi kan gjøre, men det vi rår over skal vi sørge for blir gjort, sier Vigdenes og mener at også pengene vil være på plass.

– Ordføreren har ikke for vane å love ut penger som ikke er politisk vedtatt, men i dette tilfellet tør jeg nesten å love at pengene vil være på plass.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...