Nea Radio

Snøforholdene i vinterferien

Stugudal Fjell har ansvar for 106,8 km med oppkjørte løyper. Foto: Stugudal Fjell

Hvor kan du gå på ski til uka?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 15:02

Det nærmer seg vinterferie, og mange tar fri en dag eller to ekstra for å reise på fjellet disse dagene. Vinteren har så langt vært snøfattig i store deler av Norge. Vi har samlet tilbakemeldinger fra fjellstyrenes ansatte, Fjelloppsynet, om snø og isforhold i fjellet nå før vinterferien. Generelt sett er det mindre snø enn vanlig og noe tynnere is. Fjelloppsynet ber folk ta hensyn til snø og isforhold. Sjekk skredfaren dersom det kommer mye nysnø de nærmeste dagene og vær obs på at det kan være tynn is i inn og utos. Vis også hensyn til villreinen når du er ute nå, da det er mye is og vanskelige beitefohold.

Forolhogna

Ålen og Haltdalen fjellstyrer melder om fine forhold. Det er bra med snø og den er fast slik at det er lettført som det kalles på disse kanter. I snaufjellet kan det være ganske hardt og isete. I lavere strøk har mildværsperioder ført til at enkelte bekker går åpne og det samme gjelder for enkelte myrhull som også står åpne. Isforholdene er generelt gode og sikre men mildværsperiodene med økt vannføring i bekker og elver har medført at isene ved inn- og utløp fra tjønner og sjøer er dårligere enn det som er vanlig. Det bør derfor utvises forsiktighet ved ut- og særlig ved innløpsoser.

Stugudal

Stugudal Fjell melder om flotte forhold. I Stugudalen finner du et vell av preparerte skiløyper, med 106,8 km løyper fordelt på 20 ulike oppsatte ruter. Vinterferieværet blir fint, med temperaturer fra -1 til -10 grader i løpet av uka. Det kommer litt snø mandag, men forøvrig blir det for det meste oppholdsvær.- Den frivillige løypeavgiften og støttemedlemskapet er nå sendt ut, forteller Stugudal Fjell.

Selbu

I Selbu tilbys det også flotte skiforhold i vinterferien. Selbuskogen Skisenter rapporterer om at de har flotte forhold. Turløypenettet kjøres i vinterferien med mindre regn og mildvær skaper problemer. Planen er å kjøre til Stråsjøområdet, Holmkroken og Ånvatna hver dag dersom det trengs preparering. Foreløpig er det ikke nok snø til å kjøre til Ytteråsen.
Fra skisenteret (Vinsmyra) til Vardebu (7km) prepareres løypene med løypemaskin med jevne mellomrom. Følg med på skisporet.no
I Øverbygda prepareres trasene fra Synnåsen mot Hersjøhytta og Haugane, og trasene på Vikvarvet er under klargjøring før Rensfjellrennet!

Fjelloppsyn Unni Killi i Selbu fjellstyre skriver i en melding at snøforholdene i Selbu og Roltdalen statsallmenning ikke er de beste. Det er vanskelig å komme seg over en del bekker og elver. Det ventes snø nå de første dagene og man håper forholdene vil bedre seg.

Snåsa fjellstyre melder om at det ikke er store mengder snø i fjellet, men helt greie ski/føreforhold.

Nord-Trøndelag

«Det er litt vanskelig å spå forholdene framover hos oss nå med regnet som har kommet, og som er meldt de nærmeste dagene», sier Lisbeth Aassve hos Snåsa fjellstyre. Forrige uke hadde en kuldeperiode som gjorde at isen og føret i fjellet ble veldig bra, men så kom det mildvær som gjorde at det ble mye vann på isen. Tykkelsen på isene på fjellvannene er grei, og kommer det nedbør som snø og/eller minusgrader blir det fort fint igjen.

Lengst nord i Trøndelag er det unormalt lite snø i fjellene. «I lavlandet ligger det ca 40 cm med skare, og i høgfjellet er det store barflekker på rabbene og noe iset», skriver Fjelloppsyn Sissel Grongstad hos Namsskogan fjellstyre. Skiforholdene anses som gode. Med litt nysnø nå så blir de perfekte. Isen på vatna er målt til mellom 50-60 cm. Ved inn- og utløpsos er det delvis åpent vatn så der må man være ekstra varsom. Rypejakta går ut februar, så her er det mulig å ta seg en jakttur i vinterferien.

Fosen

På Fosenhalvøya informerer Gunnar Singsås i Åfjord fjellstyre at det er delvis bart og usikker is på mange vann. Ta derfor hensyn til dette hvis du skal på fisketur.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...