Nea Radio

Nominert til nordisk matpris

GLEDER SEG TIL TORSDAG: Fra venstre Tove Martens fra Destinasjon Røros, Kristin Bendixvold fra Rørosmat, Trond Lund fra Rørosmeieriet og Jorid Skott Svendsen fra Vauldalen Høyfjellshotell. Foto: Per Magne Moan

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros er gjennom Destinasjon Røros og Rørosmat nominert til Nordens matdestinasjon 2017. Finalen for den nordiske matprisen Embla avholdes under matfestivalen Copenhagen Cooking 23. og 24.august i København. Røros er en av 8 finalister som konkurrerer om den gjeve prisen. Både Rørosmat og Destinasjon Røros er klare for en spennende finale!

MANGE STERKE FINALISTER

På listen over finalister til «Nordens Matdestinasjon 2017 finnes en rekke sterke kandidater. Blant annet er København, hvor finalen avholdes, Danmarks finalist i kåringen. Sveriges finalist er den «Vest-Svenske matregionen» og Island stiller med en sjarmerende og velrennomert fiskeby. «Det at Røros og regionen rundt er Norges alibi må vi virkelig trykke til vårt bryst og være stolte av», sier Tove Martens i Destinasjon Røros. «Uavhengig av hvordan utfallet blir, så er dette noe vi må ta med oss i arbeidet som er gjort så langt og som motivasjon for veien videre.»

Det nordiske kjøkken har de siste 15 årene vokst sterkt internasjonalt og både steder, produsenter, produkter, serveringssteder, matentusiaster og formidlere har mye å være stolte av. Til sammen så skal Embla kåre vinnere i sju ulike kategorier; Årets mathåndverker, årets råvareprodusent, årets mat gründer, årets mat til barn og unge, årets matformidler, årets mat til mange og årets matdestinasjon. «Av de sju prisene, så er kanskje årets matdestinasjon den gjeveste og artigste å være nominert til», synes daglig leder i Rørosmat Kristin Bendixvold. «Her er samspill og samarbeid viktig. Her må alle ledd, fra råvare til foredling, tilberedning, servering og formidling jobbe sammen. Det er stas å vite at man er nominert som et lag».

Sammen drar de to nedover for å representere Røros og Norge i finalen. «For Røros-regionen som reisemål kan denne prisen få stor betydning, nå handler det om å ta tak i mulighetene som her blir gitt oss. Alle involverte må jobbe for at besøkende blir kjent med det mateventyret vi er en del av. Dette forutsetter at vi gjør lokalmaten tilgjengelig for mange», avslutter Tove Martens.

EMBLA

Embla hyller det ypperste i det nordiske kjøkkenet. Prisen ble etablert for å styrke den nordiske matidentiteten- og kultur, og samtidig øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.

Siden 14.mars i år har man kunnet nominere kandidater i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene, i tillegg til Ålandsøyene. Juryarbeidet er nå avsluttet, og i Norge ble det nominert 38 kandidater fordelt på syv kategorier.

Prisen gis til en forening, institusjon eller et (lokal)samfunn som har samlet råvareprodusenter, restauranter og andre lokale aktører for å løfte en geografisk destinasjon gjennom matkultur, samarbeid og fellesskap.

Daglig leder i Rørosmat, Kristin Bendixvold og reiselivssjef Tove Martens reiser til København for å være tilstede under kåringen neste uke. Fredag var de sammen med meieribestyrer Trond Lund ved Rørosmeieriet og Jorid Skott Svendsen fra Vauldalen Høyfjellshotell gjester i Nea Radio:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...