Nea Radio

Nea Radio

Lager praktbok til inspirasjon

LAGER PRAKTBOK: Direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet diskuterer løsninger med fra venstre Charlotte Jonsson Hov, Astrid Wolden og Maren Todal i designbyrået Form til fjells. Foto: Nils Kåre Nesvold

Designbyrået Form til fjells på Røros har fått oppdraget med å lage ei praktbok for Kulturminnefondet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2017 kl 19:05

Form til fjells vant en innbudt anbudskonkurranse med fire andre byråer i hele landet.

Boka skal bli ei inspirasjonsbok som tar for seg seks restaureringsprosjekter som har fått penger fra Kulturminnefondet.

Vil spre erfaringer

– Vi har siden starten for snart 15 år siden støttet rundt 4000 prosjekter over hele landet. Gjennom denne boka vil vi spre erfaringene fra gode istandsettingsprosjekter slik at det kan inspirere eiere av kulturminner til å sette dem i stand, sier direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet.

Bjørgen legger til at det er viktig at dette bokprosjektet når ut til både eiere og politikere som bevilger penger, men ikke minst til dem som sliter med tvil og tro om de skal sette i gang prosjekter.

– Det blir sagt at det er framsynt å se litt tilbake. Det er også viktig ved bevaring av kulturminner, sier Bjørgen.

Stolt designbyrå

– For Form til fjells er dette en viktig kontrakt, og det er stort for oss at vi har fått dette oppdraget. Vi har konkurrert på pris og kvalitet, og vi er stolt av dette, sier byråleder Maren Todal.

Hun sier videre at det betyr mye å vite at Form til fjells er konkurransedyktig med andre byråer i hele landet.

Todal håper dette blir ei praktbok der folk kan sette seg ned i sofaen og la seg inspirere av de store bildene og de historiene de forteller.

Tom Gustavsen er leid inn som fotograf, og boka vil få store bilder, rene flater og lite tekst. Boka skal være klar til sommeren.

Hør intervju med Bjørgen og Todal her:

Form til fjells har fått oppdraget med å lage praktbok for Kulturminnefondet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...