Nea Radio

Kjører feststemte til Rørosmartnan

Godt humør: Bussjpfør Rodgeir Geving stortrives med å kjøre passasjerer til og fra Røros i Martnasuka. Foto: Anne Gundersen

I år er det 4. året på rad, at Rodgeir Geving kjører busslaster med forventingsfulle passasjerer til Rørosmartnan. – Jeg gleder meg hele året til disse turene, sier sjåføren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2017 kl 07:04

Rodgeir Geving har kjørt buss for Turbuss1 i fire år og i de årene har han fraktet feststemte passasjerer fra Stjørdal og Neadalen, til Røros og Martnan.

– Det er noen fantastiske turer å få kjøre og jeg gleder meg like mye til hver tur, forteller Geving, som lever opp til barnesangen om bussjåføren med godt humør.

Saken fortsetter under lydklippet

Bussjåfør Rodgeir Geving forteller om bussturene til Rørosmartnan

Stemning

– Folk er feststemte og ivrige etter å komme fram til dette flotte arrangementet og det er min jobb å sørge for at turen blir en del av opplevelsen, mener Geving.

– Det blir gjerne allsang og skrøner, både på veien opp og ned og jeg bidrar gjerne med å fortelle anekdoter og historier om stedene vi kjører forbi, sier han.

Vinlotteri

Et av de mest populære innslagene på reisen, er vinlotteriet.

– Folk blir automatisk med i trekningen når de løser billett. Han forteller at de imidlertid ser an stemningen når de vurderer om trekningen skal finne sted på opp- eller nedturen.

– Det hender jo at folk har startet litt brått og da venter vi gjerne til returen med å trekke en heldig vinner, ler han.

Bakgatene

Geving har lært Røros godt å kjenne etter turene til Martnan.

– Det er flott å vandre i hovedgatene, men for meg finner den egentlige Rørosmartnan sted i bakgatene. Det er der man virkelig møter det genuine Røros og kremmerne som har gjort dette til en så populær opplevelse, mener Geving som også liker å finne seg en kafe eller restaurant og tilbringe noen timer inne i varmen.

– Vi sjåfører er på Røros hele dagen til returen i kveldinga og da gjelder det å finne de tingene man liker å oppleve.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...