Nea Radio

Nea Radio

– Folk vil oppleve å få bedre tjenester

Bedre: Ordfører i Klæbu, Kirsti Tømmervold, tror at innbyggerne vil oppleve å få bedre tjenester etter sammenslåingen med Trondheim. Foto: Robert Norli Hamnes

Kommunesammenslåingen mellom Klæbu og Trondheim har ikke blitt vedtatt uten protester.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trondheim og Klæbu blir nå en kommune og ordfører Kirsti Tømmervold tror ikke Klæbyggen kommer til å merke mye forskjell.

– Vi skal ha de samme tjenestene og skoler, barnehager og sykehjem blir liggende der det ligger i dag selv om vi må reise til Trondheim for å få utført enkelte tjenester, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Robert Norli Hamnes

Bedre

– Vi hadde en folkeavstemming der flertallet stemte for og noen stemte mot. Dette har jeg respekt for, sier Tømmervold.

– Jeg tror de som er negative til sammenslåingen tenker at vi har det bra som vi har det i dag og at vi ikke vet hvordan framtiden blir. Men de som er positive ser at tjenestene vil bli enda bedre. Vi blir en større kommune, vi får en mer robust økonomi og større et fagmiljø, mener Tømmervold som snakker varmt om samarbeidet med ordfører i Trondheim, Rita Ottervik. Vi er nå en del av ei fellesnemd og har mye kontakt. Det har vært en god prosess og vi har hatt mange gode samtaler.

Investeringer

Tømmervoll mener at Klæbu nå ser en rekke investeringer som ikke ville ha funnet sted om det ikke var for sammenslåingen.

– For eksempel bygges det nå et helse- og omsorgsenter med 60 sykehjemplasser. Det hadde det vært svært krevende å få til dersom vi sto alene. Det bygges også en skiløypes Fra Trondheim Sør til Vassfjellet og det tror jeg heller ikke vi hadde sett dersom vi ikke slo oss sammen med Trondheim, mener hun.

Motstand

Solveig Thun var en av dem som jobbet hardt for å unngå sammenslåingen.

– Vi ville helst at Klæbu skullel forbli en egen kommune som kunne være nærmere beslutningstakerne. Jeg skulle ønske Klæbyggen hadde tro på seg selv og på at vi er i stand til få til ting på egenhånd, sier hun og sier videre at Klæbu kommer til å forbli Klæbu.

– Men jeg tror at vi vil bli som Bratsberg som nå er en litt bortgjemt plass. Jeg tror også vi mister en del av fordelene ved å ha ting i nærheten som for eksempel tannlege og NAV.

Enkel matematik

Haldor Grenstad, som også engasjerte seg i kampen mot å bli ett med Trondheim, sier at det handler om enkel matematik.

– Det sier seg selv at vi ikke vil kunne ha den samme muligheten til å påvirke beslutninger som før. I dag har vi 23 representanter i kommunestyret. Etter sammenslåingen vil vi få i overkant av en prosent. Dette vil ikke kunne representere Klæbus befolkning. Grenstad mener at man må lytte på folket.

– Men jeg tror at folket har tatt feil, sier han.

Intervjuet er gjort av Robert Norli Hamnes

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...